Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

gigabit netwerkkaart zin of onzin?

Anoniem
topdude
5 antwoorden
 • Ik heb een adsl zyxel modem met daarachter een draadloze linksys router. Daaraan hangt aan een draadje mijn pc en zonder draadje 1 laptop en straks een 2e pc/laptop draadloos.
  Nu zijn er gigabit/pci netwerkkaartjes in de handel die zouden zorgen voor snellere doorvoer van data omdat 2 utp draadjes die normaal niet gebruikt worden door dat gigabit-verhaal juist wel worden ingeschakeld.
  Nu is de vraag of het zinvol is om in mijn pc alvast zo'n gigabit pci kaartje te klussen? Kost een euro of 30, maar heb ik daar iets voor?
 • Ga je ermee internetten?
  Heb je andere netwerkapparaten in het netwerk met dezelfde snelheid?
  Alleen voor het internetten zou ik gewooon een 10/100MB kaartje nemen, deze zijn een stuk goedkoper dan die 30 euro die jij noemt.
  Het is volgens mij pas interessant als je veel grote bestanden over jouw netwerk van pc naar pc pompt (tijdwinst).
  Maar dan ben je ook weer afhankelijk van een router of switch die die snelheden waarschijnlijk niet aankunnen.
  Gebruik je het hoofdzakelijk voor het internet, ik moet nog abonnementen tegenkomen die de snelheid van de huidige 10/100 MB kaarten overtreffen.
 • [quote:47ef1f0684="drupke"]ik moet nog abonnementen tegenkomen die de snelheid van de huidige 10/100 MB kaarten overtreffen.[/quote:47ef1f0684]
  Die zijn er wel, maar niet echt interessant voor consumenten. Met een beetje glasvezelkabel in de grond heb je al gauw (maar ook voor een heleboel geld) een 10 Gb/s verbinding.
 • Hou er ook rekening mee dat:
  - de pci bus niet snel genoeg is
  - de processorbelasting gigantisch is
  - 1 Gbps lang niet gehaald wordt
 • Dan heb je het tot zover ik het weet over backbonesnelheden, inderdaad 10 G verbindingen zijn er totzover ik weet ook niet voor de consument.
  Ik ben ook van de huidige stand van technieken uitgegaan, d.w.z. ADSL 2, als je een beetje geluk hebt haal je hiermee 15Mb/sec en de kabel zit momenteel op 20 a 30 Mb/s. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.