Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Mappen en inhoud niet zichtbaar in netwerk

Anoniem
Scorpio2000
3 antwoorden
 • Het volgende probleem doet zich voor bij:
  In een netwerkje van 2 pc's aangesloten op een router kunnen de pc's elkaar volledig benaderen en dus zijn ze ook zichtbaar voor elkaar.
  Alle gedeelde schijven incluis mappen zijn ook benaderbaar. internet werkt ook op beide pc's. Dus geen problemen zou je denken, maar niets is minder waar. Wanneer pc 1 op pc 2 een map opent op een willekeurige gedeelde schijf dan krijgt pc 1 soms wel de inhoud te zien en soms ook niet. Copieer akties van bestanden van pc 1 naar pc 2 verlopen goed alleen is het gecopieerde bestand niet zichtbaar.
  Op beide pc's wordt gebruik gemaakt van het admin account, maar dat maakt niets uit. Op pc 2 kunnen wel de mappen met bijbehorende inhoud bekeken worden.
  Kortom, ik begrijp er niets van.
  Beide pc's draaien met Windows XP pro.
  Firewall aan of uit maakt niets uit.
  Extra protocollen, NetBui of TCP/IP 6 maakt niets uit.
  Pc 1 is een Notebook, P4 2Ghz
  Pc 2 is een Dekstop, P4 2,4 Ghz
  Virusscanner Avast met de laatste updates vind ook geen virussen of iets dergelijks.
  Wie weet raad?

  Vriendelijke groet,
  Nico
 • Als ik goed begrijp heb je voor beide pc's de volledige schijven gedeeld. Maar heb je soms beperkingen op de mappen die je hebt gedeeld? Kijk voor de zekerheid eens bij een van die mappen
 • Nee, op geen enkele map staat een beperking. Alle schijven, behalve de c schijf staan voor beide pc's volledig tot de beschikking.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.