Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Geen netwerk locaties dag na installatie Speedtouch 546.

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Stom verbaasd. Gisteren mijn combinatie USB-modem en Draytek Vigor 2200 router combinatie vervangen door een Speedtouch 546 modem met ingebouwde router. Vervanging eigenlijk alleen maar omdat ik van die twee kastjes af wilde, want alles werkte al 2 jaar probleemloos.
  Zo ook in eerste instantie met het nieuwe modem annex router ertussen. In eerste instantie geen vuilje aan de lucht . Alle pc's (drie stuks, waarvan 1 laptop draadloos via accesspoint aangesloten op deze speedtouch) 'zagen' elkaar en konden elkaar benaderen. Alles ging probleemloos het internet op.

  Vandaag zet ik de boel weer aan. Klik op 'Netwerk locaties' en probeer via MS Windows Netwerk een van de andere pc's te benaderen. Tot mijn verbazing vind ik geen enkele andere pc. Vanaf de andere pc's geprobeerd. Zelfde resultaat. Geen andere pc te vinden. Met remote administrator kan ik wel gewoon op de andere pc's komen. Ik kan ook shares aanmaken naar drives en mappen op de andere pc's. Alleen via Network Neighbourhood kan ik niet meer bij die andere machines komen. Erg vervelend. Want zoveel drive letters zijn er nu ook weer niet beschikbaar. Bovendien is dat gehannes met die shares nogal omslachtig.

  Hoe is dit nu mogelijk? Hoe kan dit de ene dag gewoon overal werken en is dit de andere dag volstrekt onmogelijk?

  In de (overigens zeer beperkte) configuratieschermen zie ik in de address-pools een niet wijzigbare optie lease-time met de waarde 7200 staan. Is het zo dat deze niet alleen geldt voor de internetverbinding maar ook voor de netwerkverbindingen? Dus dat deze na twee uur verloopt en dat andere computers daarna niet meer te vinden zijn? En zo ja, hoe los ik dat dan op? Is er een manier om deze op oneindig te zetten?

  Het betreft hier een netwerkje met 1 win 98SE en twee windows XP (home edition) machines.

  Update: het maken van shares vanaf de win98 machine werkt nu ook niet meer, evenals het benaderen van de andere machines met remote administrator. Tot mijn verbazing gaat het vanaf de andere kant (vanaf de winxp laptop) richting win98 machine nu weer wel goed en zie ik de win98 machine nu ook weer verschijnen in network neighbourhood.

  Update 3-1-2006. We zijn weer een dagje verder. Computers vanavond weer gestart zonder iets gewijzigd te hebben. Alles lijkt nu weer naar behoren te werken. Ben benieuwd hoe het over een paar uur is. I keep you posted.
 • Met het "dos"-commando NET kan je zelf je shares aanmaken… de opdrachten kan je in een batch (*.bat) bestand zetten en deze iedere keer uitvoeren zonder dat je iedere keer naar Netwerkomgeving hoeft….

  Ook een tijdje gehad in het netwerk… alleen ik kan even niet herrinneren wat ik gedaan heb om het op te lossen…. ik kom er nog wel op…
 • Bedankt voor je reactie. Shares aanmaken lukte dan weer wel, dan weer niet. Het is dus niet dat ik niet weet hoe je dat moet doen. Ze kwamen soms domweg niet tot stand. Inmiddels werkt alles nu 2 dagen naar behoren zonder dat ik iets heb aangepast.

  Ik vermoed dat de verschillende machines even wat moeite hebben gehad met de bij het nieuwe router/modem horende ip-adressen en het andere submask. Worden weliswaar automatisch ingesteld maar er moest toch even gewisseld worden. Misschien dat dat even niet lekker liep? Weet het niet hoor, maar dit is wat zo even bij me op komt.

  Topic kan wat mij betreft dicht. Probleem lijkt zichzelf opgelost te hebben.
 • Het kan zijn dat de Speedtouch wat tijd nodig heeft om de DHCP-server op te starten… daardoor kunnen misschien de verschillende PC's niet op tijd een Lease krijgen… waardoor de verbinding niet op tijd tot stand komt en daardoor de share niet toegewezen kan worden…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.