Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

hulp op afstand...ook bij thuisnetwerkje???

Anoniem
Jos1966
5 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds een paar uurtjes heb ik mijn eigen thuisnetwerkje via twee netwerkkaartjes en een cross cable.

  Moet ik nu net als op mijn werk via een progje als terminal services, pc anywhere of remote desktop inloggen, om de desktop van de andere pc te benaderen of zit er in Windows XP Prof. al een utility? Mij lijkt niet dat dat Hulp op afstand is waar ik via MSN Messenger een "vriend om hulp kan vragen"? Maar wat wel?

  Alvast bedankt.

  Jos
 • [quote:0e9da72258="Jos1966"]Moet ik nu net als op mijn werk via een progje als terminal services, pc anywhere of remote desktop inloggen, om de desktop van de andere pc te benaderen of zit er in Windows XP Prof. al een utility?[/quote:0e9da72258]Ja, in WinXP zit Remote Desktop Connection waarmee je een extern bureaublad over kunt nemen. Start>uitvoeren>mstsc(enter). Het zit ook ergens in het startmenu verstopt, btw.
 • Ik zag het al. Ben er net mee bezig. Maar vanuit remote desktop zie ik de andere computer niet. Er moet natuurlijk op die andere computer een server service of iets dergelijks draaien. "Er bevinden zich geen terminalservices in deze werkgroep" is de melding. Hoe kan ik die activeren/installeren?
 • Het werkt, ook met remote desktop. Ik had al elders gelezen, dat remote desktop de user waarmee men op afstand inlogt de ingelogde user eruit gooit. Daar heb ik niks aan. Ik wil ook de andere computer kunnen afsluiten. Zeg maar gewoon met één monitor werken. Daar zijn genoeg andere programmaatjes voor heb ik al gelezen.
 • [quote:2753796ab3="Jos1966"]Het werkt, ook met remote desktop. Ik had al elders gelezen, dat remote desktop de user waarmee men op afstand inlogt de ingelogde user eruit gooit. Daar heb ik niks aan. Ik wil ook de andere computer kunnen afsluiten. Zeg maar gewoon met één monitor werken. Daar zijn genoeg andere programmaatjes voor heb ik al gelezen.[/quote:2753796ab3]
  Kijk eens naar TightVNC, is gratis en daarmee neem je remote een desktop over zonder het RDP-protocol.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.