Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Rechtstreek toegang via eigen IP-adres.

Anoniem
kienwaiwong
9 antwoorden
 • In mijn thuisnetwerk zit een webserver. In mijn router heb ik poort 80 naar de server geforward. Via de buitenwereld kan ik dus met "http://mijnipadres" naar mijn webserver. Dat gaat goed, maar als ik dit doe via mijn thuisnetwerk (netwerk waar ook de webserver zit), dan kan hij de server niet vinden. Waarom kan het vanuit de buitenwereld wel en via het lokaal netwerk niet? Via het lokaal netwerk kan ik alleen maar met "http://10.0.0.10" naar de webserver. Dat vormt namelijk een probleem voor phpBB, want daarin moet een domeinnaam ingesteld worden, en als ik daar mijn geregistreerde domeinnaam of publiek IP invul, dan kan ik via de buitenwereld perfect naar dat bulletin board, maar via het lokaal netwerk lukt dat niet……..

  Waar zit het probleem?
 • Het probleem is dat er een soort "loop" ontstaat, door de geresolvde naam wordt je naar je externe ipadres gestuurd en wat weer terug komt op poort 80 en naar binnen gaat. Het makkelijkste is om in je hosts-file je domeinnaam te zetten met het interne ip-adres.
 • Maar hoe pas ik het hosts-file aan? Hoe moet dat voor zowel Windows als Linux? Want ik heb zowel Windows als Linux-machines in mijn netwerk.

  En is het niet mogelijk om via het externe IP naar de webserver te gaan via de interne PC`s? (bv. http://81.69.108.65)
 • Nee , het is niet mogelijk om achter een router naar een ip-adres te gaan wat binnen de router ligt. Even afhankelijk van je dns-opties binnen je netwerk, moet je zorgen dat alle pc's binnen je eigen netwerk je domeinnaam omzetten naar het interne adres. Vaak kan je een domeinnaam aan je router geven en dan de webserver als host aanmaken met het interne adres. Indien je een eigen dns-server hebt, kan je daar een host aanmaken. Anders dien je per pc in de betreffende host-file de record aan te maken. Voor windows -> c:\windows\system32\hosts en voor Linux /etc/hosts
 • Jazeker is dat mogelijk.
  Je kan een externe proxyserver instellen (van je ISP), en dan ga je buitenlangs.
  NB: door dat te doen realiseer je wel dat interne IPadressen het niet meer doen; die worden nl ook aan de proxy doorgestuurd, die er gene raad mee weet.
 • [quote:51d83471c1="rolfb"]Jazeker is dat mogelijk.
  Je kan een externe proxyserver instellen (van je ISP), en dan ga je buitenlangs.[/quote:51d83471c1]
  Ja das waar, heb ik niet aan gedacht. De Tip Van Flip . :D
 • En waar rolfb dan weer niet aan denkt is dat je interne adressen uit kan sluiten van de proxy.
 • Zeker wel aan gedacht, maar dat wil de OP niet: die wil juist buitenlangs…
  (Bovendien kan niet iedere proxy dat / is die setting niet altijd beschikbaar.)
 • Mijn ISP heeft voor zover ik weet geen proxy-server. En in mijn ADSL-router is het niet mogelijk een domeinnaam/host in te stellen.

  Dus eigenlijk is de hosts-file aanpassen de enige mogelijkheid. Want het phpBB-board is ingesteld op kienwaiwong.be, maar zonder de hosts-file werkt het board niet, omdat het telkens naar kienwaiwong.be wil. Via de buitenwereld lukt het uiteraard wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.