Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Hardware of software-firewall?

Anoniem
kienwaiwong
4 antwoorden
  • In mijn thuisnetwerk zitten twee servers: een webserver en een fileserver. Zou ik een firewall op die servers moeten instellen, of kan ik beter de hardware-firewall in mijn ADSL-modem/router aanzetten? In mijn router zit een "Conexant Firewall Version: 3.2.2"-firewall. Er kunnen allerlei optie worden geconfigureerd (o.a. Inboud/Outbound/Policies), maar waar vind ik een handleiding voor die hardware-firewall? Want in de quickstart-guide van mijn modem/router staat niks erover in. Ik heb niet veel verstand van firewalls :oops:
  • De quickstart guide is ook niet de plek hiervoor.
    Check de manual.
  • Ik heb er geen manual bij gekregen. Het enige wat erbij zat was de quickstart-guide, een UTP-kabel, een stroomadapter en natuurlijk de ADSL-router zelf……
  • kan je ook geen manual downloaden? Bij mijn linksys WRT54G kreeg ik ook geen manual, die moet je gewoon downloaden van de linksys website.
    Waarschijnlijk hebben ze gewoon geen zin om een manual van 80 pagina's altijd mee te leveren terwijl heel veel mensen hem toch niet gebruiken, omdat ze het of niet nodig vinden om instellingen te maken die niet in de QSG staan, niet nodig hebben bij die instellingen, of gewoon een ander stuurprogramma op die router zetten.

    Ik zou dus eerst op de site van de fabrikant kijken, vaak heb je wel een onderdeel downloads (soms onder support) en dan gewoon kijken naar downloads voor jouw product. Vrijwel altijd is zo'n manual in PDF formaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.