Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Network storage adapters

Anoniem
bavel
7 antwoorden
 • Ik heb een oogje op de (bijna niet verkrijgbare?) LN-350 van Sitecom. Heeft hier iemand ervaring mee? Is er misschien een nog betere in omloop?
 • [quote:9b6301b86d="bavel"]Ik heb een oogje op de (bijna niet verkrijgbare?) LN-350 van Sitecom. Heeft hier iemand ervaring mee? Is er misschien een nog betere in omloop?[/quote:9b6301b86d]

  Geen ervaring mee… wel met een freecom FSG-3 daar zit een HDD al ingebouwd en is dus een netwerk HDD met een aantal extra usb-poorten… Nog gelezen in een artikel in een pc-blad dat zo'n sitecom wel goed moet werken…. je hebt ze ook van linksys. Een probleem is wel dat je meestal je externe hdd opnieuw moet formateren omdat de indeling van de HDD alleen gelezen kan worden en niet beschreven met NTFS.
 • Inmiddels heb ik de LN-350 aangeschaft, en er een vaste schijf aangehangen. Er doet zich wel een eigenaardig probleem voor: volgens Sitecom mag er maximaal een schijf van 200 GB in - maar tegelijkertijd geven ze aan dat die met FAT32 moet zijn geformatteerd; en een FAT32 partitie kan, volgens Microsoft, niet groter zijn dan 32 GB… Of heb ik iets verkeerd gelezen?
 • FAT32 mag meen ik 4 TB zijn. Alleen XP beperkt het tot 32GB. Met een alternatieve tool kun je wel groter. Partition magic bijvoorbeeld, of de installatietool van de fabrikant.
 • Dat hoopte ik ook. Het is een Western Digital schijf, dus ging ik eens aan de slag met de Data Lifeguard van die firma. Helaas - ook die wil er, boven de 32 GB, persé een NTFS-partitie van maken…
 • Hmm, dat is wel weird ja. Ik heb hier een 80GB fat32 partitie, geen enkel probleem bij het aanmaken.
 • [quote:d76d903859="bavel"]Inmiddels heb ik de LN-350 aangeschaft, en er een vaste schijf aangehangen. Er doet zich wel een eigenaardig probleem voor: volgens Sitecom mag er maximaal een schijf van 200 GB in - maar tegelijkertijd geven ze aan dat die met FAT32 moet zijn geformatteerd; en een FAT32 partitie kan, volgens Microsoft, niet groter zijn dan 32 GB… Of heb ik iets verkeerd gelezen?[/quote:d76d903859]

  Kan je hem niet formateren vanaf de Linksys? De freecom FSG geeft die mogelijkheid namelijk wel…. dan is de HDD meteen goed geformateerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.