Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wat is een "Local Domain Name"?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Vanochtend zat ik een beetje rond te kijken in de webinterface van mijn router, en ik kwam een invoervakje tegen met "Local Domain Name". Wat is een "Local Domain Name"? Letterlijk vertaald is het een "Lokale domeinnaam", maar wat voor effect heeft het? In de handleiding staat alleen dit:
  [quote:5b50a2e20e]"Local Domain Name: (optional) Enter in the local domain name for the network."[/quote:5b50a2e20e]
  En hier word ik denk ik ook niet wijzer van :(
 • Domeinnaam van een server.
 • En wat voor effect zou het dan hebben als ik de domeinnaam van mijn (web)server invul? Want zonder werkt hij ook 8)
 • dat de hostname van je router te vinden is in je "domein"..

  doet hij natuurlijk nu al op ip level.
 • Het is dus een naam voor de router zelf, zodat je hem niet meer alleen kan bereiken met een ip-adres maar ook met een naam?
 • Ja en nee, als je het domeinnaam invult, bijv. mijndomein.local, dan kan je hosts aanmaken in je router, dus pc1.mijndomein.local pc2.mijndomein.local etc etc. Je kan dan een statisch dns-lijstje opbouwen van interne pc's. Dit kan makkelijk zijn als je een webservertje hebt die vanaf internet te benaderen is, maar jij wilt ze vanaf je eigen lan benaderen op het lokale adres. Indien je van dit alles geen gebruik maakt, kan je verder gewoon vergeten.
  Uiteraard werkt dit geheel alleen als je de router als dns hebt ingevuld in je ip-configuratie.
 • Oh, oké, ik begrijp het :P Ik heb die functie niet echt nodig, maar het kan handig zijn omdat ik dan geen IP-adressen hoeft te onthouden :P
 • [quote:d1e4c0ea51="kienwaiwong"]Oh, oké, ik begrijp het :P Ik heb die functie niet echt nodig, maar het kan handig zijn omdat ik dan geen IP-adressen hoeft te onthouden :P[/quote:d1e4c0ea51]

  Dat hoef je toch al niet… met \\<naam van de computer>\ kan je ook al in een andere computer c.q. server de gedeelde bronnen (harde schijven, directory's, printers, enz…) bekijken en benaderen… Dit kan in de verkenner, "start >> uitvoeren" en een dos-box….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.