Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Rechtstreeks wegschrijven zwevende profielen naar PDC

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Graag zou ik deze zomervakantie mijn Mandriva-fileserver willen inrichten als SAMBA-PDC. Ik wil nu alvast kennis opdoen daarover, dus heb ik met een WinXP-PC en een Ubuntu 5.10-server geëxperimenteerd. Ik kom nu wel tegen een groot probleem aan: ik heb de PDC geconfigureerd volgens deze HowTo: http://www.kienwaiwong.be/images/pdc_prob/howto.pdf. Ik heb i.p.v. /home/samba/profiles/" "/home" gebruikt als profiles-directory. Hieronder is mijn "/etc/samba/smb.conf"-bestandje:
  [code:1:a3386dfe4e][global]
  ;basic server settings
  workgroup = testdomein
  netbios name = testserver
  server string = Samba test PDC running %v
  socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_SNDBUF=8192 SO_RCVBUF=8192

  ;PDC and master browser settings
  os level = 64
  preferred master = yes
  local master = yes
  domain master = yes

  ;security and logging settings
  security = user
  encrypt passwords = yes
  domain logons = yes
  log file = /var/log/samba/log.%m
  log level = 3
  max log size = 1024
  hosts allow = 127.0.0.1 10.0.0.0/255.0.0.0

  ;user profiles and home directory
  logon home = \\%L\%U\.profile
  logon drive = Z:
  logon path = \\%L\profiles\%U
  logon script = netlogon.bat
  add user script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -g machines -s /bin/false -M %u

  ;sync UNIX passwords
  unix password sync = yes
  passwd program = /usr/bin/passwd %u
  passwd chat = *New*UNIX*password* %n\n *Retype*new*UNIX*password* %n\n *Enter*new*UNIX*password* %n\n *Retype*new*UNIX*password* %n\n *passwd: *all*authentication*tokens*updated*successfully*
  #===Shares===

  [homes]
  comment = Home Directories
  browseable = no
  writeable = yes

  [profiles]
  path = /home
  writeable = yes
  browseable = no
  create mask = 0600
  directory mask = 0700

  [netlogon]
  comment = Network Logon Service
  path = /home/netlogon
  read only = yes
  browseable = no
  write list = administrator[/code:1:a3386dfe4e]

  Het probleem is het volgende: Als ik nu aanmeld op het domein, wordt heel het gebruikersprofiel (incl. documenten) naar de werkstation gekopieerd. Na afmelden wordt het geheel niet verwijderd. Hierdoor gaat de HDD van het werkstation vol raken, en bovendien kost het allemaal bandbreedte. Is er een mogelijkheid waarbij dat niet gebeurt? Ik wil namelijk dat de documenten\instellingen rechtstreeks opgeslagen worden op de PDC, en niet eerst op de C;\-schijf (wat ik dus nu zie). Want op mijn school worden alle bestanden\instellingen rechtstreeks weggeschreven naar de PDC en hoeft er bij het afmelden niet gesynchroniseerd te worden. Want als ik nu 6GB in "Mijn documenten" opsla, wordt bij aanmelden de 6GB op de HDD van het werkstation gedownload en bij afmelden moet het weer naar de server worden weggeschreven. Dit gaat ten koste van bandbreedte en tijd. Op mijn school gebeurt dat niet. Alles wordt bij wegsschrijven direct weggeschreven naar de PDC. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen op mijn SAMBA-PDC? Is het een probleem bij de client of server?

  Informatie over de software in mijn gebruikte testopstelling:
  De server:
  Ubuntu Linux 5.10
  Samba versie 3.014

  Cliënt:
  Windows XP Professional NL SP2
 • waarschijnlijk bij de client…

  Op school gebruiken ze waarschijnlijk een login script om de netwerkverbindingen aan te maken. Daarbij kan je via een "register-update" ook de instellingen naar "mijn documenten" wijzigen in een netwerkpad. Daardoor worden mijn documenten niet verplaatst…. Je kan dat ook nog bij de gebruikersbeheer aanpassen…
 • Hoe zou ik dat precies moeten doen? Want ik ben jammer genoeg geen iemand die veel weet over netwerken/PDC`s, want ik begin er maar net aan :oops:

  En bedoelt u dat de map "Mijn Documenten" naar een andere share moeten verwijzen, dus dat hij niet meer in de profile-map wordt opgeslagen?
 • [quote:edaf2deb15="kienwaiwong"]Hoe zou ik dat precies moeten doen? Want ik ben jammer genoeg geen iemand die veel weet over netwerken/PDC`s, want ik begin er maar net aan :oops:

  En bedoelt u dat de map "Mijn Documenten" naar een andere share moeten verwijzen, dus dat hij niet meer in de profile-map wordt opgeslagen?[/quote:edaf2deb15]

  Ja, dat is de truuk… Je moet het helaas wel bij iedere gebruiker handmatig doen… Gemakkelijk instellen onder gebruikersbeheer op de computer zelf….

  Succes…
 • En is er misschien een manier om een .reg-bestandje te maken waarmee de belangrijkste "shell folders" (Favorieten, Mijn Documenten, Buraublad) naar de W:\schijf verwijst kunnen worden? Want de desbetreffende sleutel staat dacht ik hier:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
  Maar ik zou het niet precies weten, en hoe zou ik een .reg-bestandje kunnen integreren in het "netlogon"-script? En is dit .reg-bestandje éénmalig uitvoeren al genoeg? Want ik weet niet of een PDC het gebruikers-deel van het register ook meeneemt?
 • Ik heb net wat geprobeert, maar blijkbaar worden de zwervende pofielen na aanmelding niet verwijderd van "C:\Documents and Settings". Hoe kan ik ervoor zorgen dat als de gebruiker afgemeld is, er geen kopie van het profiel wordt achtergelaten op C:\Documents and Settings?
 • [quote:d982c65f6c="kienwaiwong"]Ik heb net wat geprobeert, maar blijkbaar worden de zwervende pofielen na aanmelding niet verwijderd van "C:\Documents and Settings". Hoe kan ik ervoor zorgen dat als de gebruiker afgemeld is, er geen kopie van het profiel wordt achtergelaten op C:\Documents and Settings?[/quote:d982c65f6c]

  Dat is een bekend probleem… Misschien kan je een bestandje of log-off-scriptje gebruiken om dit handmatig te doen…
 • Hoe zou zo`n script eruit moeten zien? Ik heb er niet al te veel verstand van :oops: En waar zou het geplaatst moeten worden? Want het zou niet zo moeten zijn dat het profiel wordt verwijderd, voordat het naar de PDC is gekopieerd :cry:
 • De lokale kopieën kunnen wel automatisch worden verwijderd met deze tip:
  http://www.jsifaq.com/SUBA/tip0100/rh0106.htm
 • Dit zijn allemaal zaken die normaal via grouppolicy ingesteld worden. Dan stel je dat 1 maal in op de windows server en klaar. Maar omdat je geen windows server gebruikt kun je volgens mij twee dingen doen.

  1. Handmatig reg files importeren bij opstrarten van computer en inloggen gebruiker.
  2. Lokale policies gebruiken, misschien zijn deze te kopieren bij opstarten computer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.