Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Profielmappen worden niet aangekoppeld [verholpen]

Om alvast wat kennis op te doen, heb ik een test-PDC met Samba opgezet. Het pobleem is nu het volgende: Als het goed is, moet bij het aanmelden de profiel-map aankoppelen op station Z:\, maar om een onbekende rede gebeurt dat nu niet :-? Ik kan het natuurlijk wel met "net use" en "netlogon" doen, maar daar leer ik ook niks van :-? Mijn smb.conf ziet er als volgt uit: [quote:1ff639a04c][global] ;basic server settings workgroup = testdomein netbios name = testserver server string = Samba test PDC running %v socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_SNDBUF=8192 SO_RCVBUF=8192 ;PDC and master browser settings os level = 64 preferred master = yes local master = yes domain master = yes ;security and logging settings security = user encrypt passwords = yes domain logons = yes log file = /var/log/samba/log.%m log level = 3 max log size = 1024 hosts allow = 127.0.0.1 10.0.0.0/255.0.0.0 ;user profiles and home directory [color=red:1ff639a04c]logon drive = Z: logon path = \\%L\profiles\%U[/color:1ff639a04c] logon script = netlogon.bat ;sync UNIX passwords unix password sync = yes passwd program = /usr/bin/passwd %u passwd chat = *New*UNIX*password* %n\n *Retype*new*UNIX*password* %n\n *Enter*new*UNIX*password* %n\n *Retype*new*UNIX*password* %n\n *passwd: *all*authentication*tokens*updated*successfully* #===Shares=== #[homes] # comment = Home Directories # browseable = no # writeable = yes [profiles] path = /home/samba/profiles writeable = yes browseable = no create mask = 0600 directory mask = 0700 [netlogon] comment = Network Logon Service path = /home/netlogon read only = yes browseable = no write list = administrator [data] comment = data op testserver path = /home/%U writeable = yes browseable = no create mask = 0600 directory mask = 0700[/quote:1ff639a04c] Normaal gesproken moet het zo: 1. Gebruiker "test_gebruiker1" meldt zich aan. 2. Netlogon wordt eventueel uitgevoerd. 3. Profiel wordt binnengehaald. 4. "\\testserver\profiles\test_gebruiker1" wordt gekoppeld aan Z:\ Nu gebeurt juist dat laatste niet. Wat is de oorzaak ervan? Ik heb mijn smb.conf al vele malen doorgenomen, maar ik heb tot nu toe geen fout ontdekt. En de rechten staan wel goed, want de profielen werken allemaal wel goed, en alles wordt op de PDC bewaard. Het enige wat mankeert is dat de profiel-map niet wordt gekoppeld. En als ik de hekjes voor de "homes"-share weghaal, wordt die gekoppeld aan Z:\ i.p.v. de profiel-map. Ik heb namelijk echt wel "logon drive" ingesteld (roodgedrukt in smb.conf hierboven). Wat heb ik eventueel verkeerd gedaan/vergeten? Bij voorbaat dank :D

Anoniem
kienwaiwong