Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Koppelen laptop en desktop

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb van mijn werk een laptop die in een domein hangt. Ik werk regelmatig thuis en wil bestanden tussen de zakelijke laptop en mijn eigen desktop uitwisselen. Ook wil ik rechstreeks kunnen printen vanaf mijn laptop naar de printer die aan de desktop gekoppeld is.

  Normaa gesproken hang je beide in dezelfde werkgroep en is daarmee de koppeling gelgd. Ik wil de instellingen op de laptop echter niet veranderen.

  Beide machines hangen thuis aan dezelfde router en krijgen een ip-adres binnen de ip-range van de router.

  Hoe kan ik er voor zorgen, zonder allerlei programma's te installeren dat ik de twee pc's gekoppeld krijg en dat ik kan printen?

  Vast bedankt.

  Obiwan
 • Bij mij zitten de pc's [b:5e416bd534]niet[/b:5e416bd534] in dezelfde werkgroep en bestands- en printerdeling werkt toch.

  Een rechtsklik op het icoon "Mijn netwerklocaties" op de desktop, dan zoeken naar computers en vervolgens de naam van de andere pc invullen. Hij wordt (hier althans) probleemloos gevonden.

  Gr,
  Jim
 • Mijn pc en laptop zitten ook niet in twee werkgroepen. De laptop hangt in een domein van het werk en de desktop in een werkgroep.
  De door jou genoemde optie heb ik uiteraard geprobeerd, maar dit werkt niet.
 • Kijk eens naar netswitcher, netsetman, of mobile net switch.
 • Heb thuis dezelfde situatie. Ik heb mijn prive pc een werkgroepnaam gegeven welke hetzelfde is als de domeinnnaam. Werkt perfect. Het is aan te bevelen om dan op je eigen pc met dezelfde gebruikersnaam/wachtwoord te werken als op je bedrijfs pc.
  Tevens is het wel van belang dat de firewall van je bedrijfspc goed staat ingesteld.
 • Ik had gehoopt het zonder software tool af te kunnen. De optie om mijn werkgroepnaam te wijzigen houdt ik open maar wel als laatste. Ik moet dan namenlijk 4 pc's die in dezelfde werkgroep zitten allemaal aanpassen.

  Verder heb ik van mijn systeembeheerder te horen genkregen dat ik mijn laptop via het toegewezen ip-adres door mijn router kan benaderen door het ip-adres in te typen via start->cmd. Hierdoor zou een koppeling gemaakt worden tussen de twee machines. Ik doe denk ik iets fout want windows zegt dat het ip-adres geen geldige applicatie is nadat ik die handeling heb uitgevoerd.

  De software tools wil ik wel proberen, maar is daar ergens een duidelijk instructie van te vinden. Ik heb hier overigens zelf nog niet naar gezocht.

  Bedankt voor het meedenken.

  Obiwan
 • Heb zelf een server opgezet met een domein.
  Als gasten met hun laptop komen kunnen ze gewoon bestanden delen met de server, printen etc terwijl ze niet in het domein zitten.

  Printer delen en toevoegen aan het laptp \\(computernaam)\(printernaam)
 • Ik heb een laptop die in een domein op het werk hangt (domeinnaam: work)

  Mijn desktop (en nog twee andere pc's) maken deel uit van een werkgroep (naam: thuis)

  Bij het opstarten van de laptop moet ik aanmelden met de domeinnaam, inlognaam en wachtwoord, het maakt daarbij niet uit of ik feitelijk verbonden ben met het domein.

  Alle pc's zitten thuis op dezelfde router en vallen binnen dezelfde ip-range.

  Ik kan vanuit de desktop de laptop niet benaderen en andersom.

  Groeten,
  Obiwan
 • heb je dit ook geprobeert \\(computernaam)\ :roll:
 • Heb ik nog niet geprobeerd. Ga ik vanavond meteen proberen. Moet dit per se de computernaam zijn of kan het ook met het ip-adres?

  Obiwan
 • Iedereen bedankt voor de tips en suggesties. Met de laatste tip van Mehmet werkt het inderdaad. Ik kan nu gedeelde schijven benaderen en ook printen via gedeelde printers. Ik heb dit wel op ip-adres gedaan want op computernaam werkte het niet.

  TOP!

  Obiwan
 • In dat geval: ff de machinenamen van beide machientjes in elkaars hosts-file zetten, met hun IP uiteraard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.