Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Verbindingsprobleem bij opstarten PC

Anoniem
j.dekkers
9 antwoorden
 • Ik heb 3 pc's in een netwerk hangen 2 desktops en 1 laptop verbonden via een router van US robotics. Wanneer ik beiden pc's opstart en dan naar boven ga naar pc 2 en probeer verbinding te maken lukt het niet en krijg de melding: Er is een fout opgetreden bij het herstellen van de verbinding, Kan het netwerkpad niet vinden. Deze verbinding is niet hersteld. Ga ik nu echter naar pc 1 en maak ik via MS verkenner vebinding met pc2, wat overgens altijd wel goed lukt, dan kan ik ineens boven bij pc 2 WEL verbinding maken met pc1. Ook als ik een uurtje wacht kan ik probleemloos verbinding maken met pc1. Het deinstalleren van update KB888250 hielp helaas ook niet. Alle machtingen en delingen staan allemaal goed, wie weet de oplossing?
 • [quote:bb7eea65a1="j.dekkers"]Ik heb 3 pc's in een netwerk hangen 2 desktops en 1 laptop verbonden via een router van US robotics. Wanneer ik beiden pc's opstart en dan naar boven ga naar pc 2 en probeer verbinding te maken lukt het niet en krijg de melding: Er is een fout opgetreden bij het herstellen van de verbinding, Kan het netwerkpad niet vinden. Deze verbinding is niet hersteld. Ga ik nu echter naar pc 1 en maak ik via MS verkenner vebinding met pc2, wat overgens altijd wel goed lukt, dan kan ik ineens boven bij pc 2 WEL verbinding maken met pc1. Ook als ik een uurtje wacht kan ik probleemloos verbinding maken met pc1. Het deinstalleren van update KB888250 hielp helaas ook niet. Alle machtingen en delingen staan allemaal goed, wie weet de oplossing?[/quote:bb7eea65a1]

  Is het netwerk draadloos? Of juist bedraad. Het kan zijn dat de DHCP-server in de router niet helemaal lekker ingesteld staat. En welke windows'en heb je binnen het netwerk?
 • De pc boven (pc 2) is draadloos en de pc beneden (pc 1) is bedraad, en het besturingssysteem is XP pro.
 • heb je niet toevallig 2 dhcp server draaien ? 1 in je modem en de andere in je wireless router ?
 • Welke WIndows versies gebruik je op de andere computers? of allemaal XP prof?
 • Hoe kan ik zien dat ik 2 DHCP (?) Heb draaien?
 • Beide pc's draaien op windows XP Pro
 • [quote:b986095ab5="j.dekkers"]Hoe kan ik zien dat ik 2 DHCP (?) Heb draaien?[/quote:b986095ab5]
 • Je zou na kunnen gaan wat de IP instellingen zijn van de PC's (met bv ipconfig in een DOS prompt venster …). Wanneer de IP instellingen niet in een logisch bereik zitten, dan zou dat op iets dergelijks kunnen wijzen. Je zou de instellingen van de modem en de router kunnen controleren. Anderzijds, wanneer de modem via de WAN poort van de router is verbonden, dan zal dat niet het probleem zijn. Heb je de netwerk wizard wel op alle computers uitgevoerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.