Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

max lengte PTT tel aansluiting naar splitter?

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • hallo allemaal

  Ik ben van plan Internet Plus bellen (bellen én surfen ineen) te nemen van KPN. Dit gaat mbv een zgn Experia Box (modem, router).
  Nu heb ik in m'n huis vanaf het punt waar de PTT met de telefoonlijn binnenkomt (hoofdaansluiting) naar m'n toekomstige splitter/experia box-computer een normale telefoonkabel lopen van ca 20 meter.
  Is die afstand niet te groot voor maximaal internetverkeer?

  hoor hte graag

  vriendelijke groet
  theodosius
 • Ik heb tussen mijn splitter en mijn modem ook een kabel van +/- 20 meter liggen, weliswaar met een Tiscali (BabyXL) abonnement. Voor zover ik kan zijn komt de maximale snelheid die ik haal wel overeen met het theoretische maximum (tussen 475 en 525 kbit met een 4MBit abo).
 • Tussen de splitter en mn router ligt ook een kabel van ruim 20 meter. Totaal geen last van snelheidsverlies.
 • en ik [b:46457b72d4]had[/b:46457b72d4] 15 meter er tussen en [b:46457b72d4]wel problemen [/b:46457b72d4]met een stabiel internet
  heb er nu een kabel tussen van 2,5 meter en is wel stabiel
 • Allen dank voor jullie reactie.

  Ik denk dat het wel te doen is.
  [ het ging over PTT naar splitter, en niet over Splitter naar Modem]

  dank
  theodosius
 • [quote:26c9bd7b22="theodosius"]
  [ het ging over PTT naar splitter, en niet over Splitter naar Modem]
  [/quote:26c9bd7b22]
  Oh, ok. Tussen die twee punten zit volgens mij bij mij zo'n 10 meter (van voordeur naar derde verdieping). Werkt nog steeds prima :wink:
 • hoe langer het adsl signaal met de telefoon signaal meegaat des te langzamer zal de totale verbinding wezen.

  je hebt als je dicht bij een verdeelpunt van de ptt bent minder last van vertraging hebben, dan dat je er verder vanaf zit. (tot aan de rand van signaal sterkte)

  de ptt heeft het liefst dat je de afstand ptt binnenkomst en splitter en tussen splitter en modem zo kort mogelijk houden.

  het ethernet signaal kan tot 100 meter zonder ernstige problemen
 • Ik heb het idee dat ik niets begrijp van deze vraag.
  Het gaat over 20 meter telefoonkabel die tussen punt binnenkomst op het modem (ADSL?) wordt aangesloten.
  Nu vraag ik me af hoeveel meter de (gewone) telefoonkabel is vóór die het huis binnenkomt, dus het stuk dat naar het verdeelpunt waar, zover ik weet, die wordt afgesplitst van een optic fiber kabel. Dat moet in het ongunstigste geval honderden meters zijn, dus dan vraag ik me af wat die 20 meter nog uitmaakt!

  Ik heb sinds kort een ADSL verbinding. De leverancier van het signaal, zegt dat ná 4 kilometer het signaal zo zwak is geworden dat gebruikers verderweg aangesloten, niet meer de volle snelheid kunnen en mogen verwachten. Zover ik weet is dat allemaal gewone telefoonkabel. Ik zit waarschijnlijk véél verder dan de 4 klometer afstand en de snelheid is wat lager dan mocht worden verwacht van 64kbit/s. Downloadsnelheid schommelt rond de 7 Kbyte/s.
  Reacties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.