Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Script voor wegschrijven bestanden bij verbreken VPN

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben niet helemaal zeker of dit het juiste sub forum is, maar ik wil graag het volgende proberen te bereiken. Ik heb twee PC's in mijn netwerk hangen waarop gedurende de hele dag VPN verbindingen actief zijn. A.g.v. die verbindingen kan gedurende die sessies door die twee PC's geen gebruik worden gemaakt van Internet, netwerk directories en netwerk printers. Ik zoek een script wat bij het verbreken van die verbindingen, dus bijvoorbeeld bij het afsluiten van de PC's, bestanden die lokaal op de PC's staan kopieert naar een netwerkdirectory toe op het moment dat de VPN niet meer actief is. Ik ben een volstrekte leek op dit gebied, is zoiets mogelijk in bijvoorbeeld VBscript?

  Alvast bedankt en vriendelijke groet
 • [quote:b6744a986a="HD66"]A.g.v. die verbindingen kan gedurende die sessies door die twee PC's geen gebruik worden gemaakt van Internet, netwerk directories en netwerk printers.[/quote:b6744a986a]Kijk dan hier eens naar: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/860645#fig13 (de tekst boven fig. 14)
 • Dat ligt er maar aan. Indien er gebruikt wordt van bv een cisco vpn client, dan ligt het aan de rules van de vpn server of er wel of geen gebruikt gemaakt kan worden van lokale netwerk verbindingen. Tevens is het dan vaak ook zo dat de interne netwerk apparaten gebonden zijn aan bepaalde netwerkadressen. Indien een vpn verbinding wordt opgebouwd en daarna pas wordt ingelogd in windows onder een domein account, wordt je pc echt lid van het domein en kan je uberhaupt niet op je lokale netwerk komen.

  Jan Willem
 • Het betreft inderdaad een Cisco VPN client waarbij alle overige netwerk verkeer afgesloten wordt. Ik zit een beetje in de volgende richtting te denken:

  VBS wat eerst de VPN verbinding afsluit,
  vervolgens, nadat de VPN dicht zit het netwerk weer benaderd,
  d.m.v. FileSystemObject de files kopieert naar de netwerkdirectory en vervolgens het systeem aflsuit bijvoorbeeld d.m.v.

  Set OpSysSet = GetObject("winmgmts:{(Shutdown)}//./root/cimv2";).ExecQuery("select * from Win32_OperatingSystem where Primary=true";)
  for each OpSys in OpSysSet
  OpSys.ShutDown()
  next

  Nog mooier natuurlijk om eerst de applicatie d.m.v. VBS af te sluiten, daarna pas VPN afsluiten, en dit script te nestelen in het start / log off / shut down menu in win xp.

  Als iemand me hiermee verder kan helpen heel graag, alvast bedankt en vriendelijke groet
 • hd66,
  1) indien je vpn tunnel opstart en verbinding maakt voor het aanloggen op een domein, gaat dit niet werken. Als je eerst vpn afsluit is je pc nog steeds lid van het domein totdat je bent uitgelogd.

  2) is het niet handiger om aan de beheerders van de vpn server te vragen om de rules aan te passen zodat voor bepaalde lokale netwerken/adressen wel lokaal verbinding kan worden gemaakt.
  Bij mij op het werk is bv de 10.0.0 range volledig vrij gegeven en ook sommige in de 196 reeks. Maar ook hier geld weer als er een vpn tunnel wordt opgezet voor het aanloggen op een domein, gaat dit niet lukken.

  Tevens is het zo dat ook in de rules op de vpn server kan worden ingesteld dat bijv bij aanwezige tunnel via de bedrijfsproxy gewoon internet op gegaan kan worden. Dit wordt gedaan door je internet explorer proxy intellingen aan te passen gedurende de vpn tunnel tijd.

  jan willem

  Ik denk dat
 • je kan de tunnel toch gewoon instellen dat je wel kan internetten enz.. split tunneling ofzoiets. Kan t wel nagaan op mn werk zelf ook niet veel kaas gegeten van die beveiligde tunnels.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.