Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Welke netwerkkabel

Anoniem
rob bogers
6 antwoorden
  • Nu zal dit onderwerp ooit wel eens ter sprake zijn geweest maar ik kon het zo gauw niet vinden dus ik stel de vraag: Ik weet dat je speciale netwerkkabels hebt maar kun je ook om te proberen bijvoorbeeld met een USB of firewirekabel even een netwerkje aanleggen tussen een laptop en een PC op bijvoorbeeld 1 meter afstand?
  • Voor USB bestaan er speciale link kabels, voor firewire kan de standaard firewire kabel worden gebruikt, voor netwerk gebruik je voor een rechtstreekse verbinding een zgn cross-kabel. Configureren kan via de netwerk wizard. Welke WIndows versie gebruik je op de computers?
  • Windows XP home op de laptop en XP pro op de PC
  • Een cross utp kabeltje van een meter kost een paar euro. USB-datalink en firewire zijn duurder. Wellicht ook nog een overweging.
  • Het punt is dat ik niet veel verstand heb van netwerken en deze man heeft twee PC's staan ongeveer twee meter uit elkaar en het netwerk er tussen werkt niet afgezien van het feit dat er twee aparte netwerkkaarten in zitten. Ik heb ook al voorgesteld om de bestanden die hij dan zogenaamd nodig heeft over dat netwerk gewoon op die andere PC te zetten maar dat vond hij niets. Met de wizard heb ik geloof ik de internet verbinding verstoord en dat doet het nu ook niet meer. Ik weet echt niet wat ik fout heb gedaan. Ik barst van de kabels waaronder een paar firewire kabels maar geen netwerkkaarten om een simpel test netwerk aan te leggen, dus ik dacht misschien kan het ook even met een firewirekabel en dan via de wizard een netwerkje aanleggen.
  • Zet op beide pc's de firewall eens uit. Dan nogmaals die netwerkwizard doorlopen. Beginnen op de pc met internetverbinding. Wanneer je ICS voorbij ziet komen, dat aanzetten. Je weet zeker dat je een cross kabel tussen beide apparaten hebt zitten?

    Overigens zet je met een usb- of firewirekabel ook een netwerk op. Je komt daar dus dezelfde problemen tegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.