Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

gedeelde bestanden veilig in beveiligd netwerk?

Anoniem
zjuulll
4 antwoorden
 • Beste medeforumers,

  sinds kort heb ik tussen mijn pc en @home kabelaansluiting een draadloze router (sitecom wl-114) gehangen, zodat ik ook internet op mijn laptop heb.
  Alles werkt perfect, en ik heb het zooitje beveiligd met WPA-Pre-Shared Key en TKIP als alghoritme, en ik laat hem ook nog de mac adressen filteren welke niet van een van mijn pc's zijn. Verder staat de winxp firewall aan.

  vervolgens bestands -en printerdeling in winxp home sp2 ingesteld, en zie daar: ik kan bestanden, mappen en zelfs schijven delen als ik wil!
  geweldig, de techniek staat voor niets tegenwoordig :wink:

  maar nu mijn vraag: is het relatief veilig om persoonlijke documenten te delen? want de WPA beveiliging, geldt die alleen voor het internet verkeer of voor alle data die rondgestuurd wordt (over kabels en door de lucht)?

  zijn mijn doc's in gedeelde mappen dus veilig?

  alvast bedankt,

  Jules
 • Je WPA geldt voor alles wat draadloos rondgaat, dus zodra een pakketje van pc1 via de router naar pc2 gaat geldt de WPA.

  Het antwoord op je vraag is dus…..ja.

  Overigens: ook WPA is te kraken, maar als je zeer grote geheimen hebt moet je uberhaupt niet draadloos gaan. WPA is wel vrij veilig.
 • ja inderdaad het is veilig genoeg voor de "thuis" gebruiker.
  je key is idd te kraken en heel eenvoudig ook nog in een kwartier ongv. maar wie wil dat nou doen? als je iemand voor je huis ziet staan met laptop dan zou ik hem in de gaten houden. maar is gewoon veilig aangezien mensen die ergens willen inbreken alleen maar in bedrijven en dergenlijke geinteresseerd zijn.

  je wep is neem ik aan 128-bit
 • [quote:33c5ada895="snakeye"]
  je key is idd te kraken en heel eenvoudig ook nog in een kwartier ongv. …….je wep is neem ik aan 128-bit[/quote:33c5ada895]WEP is geen WPA. WPA is 'vele malen' veiliger dan WEP, dat idd met de juiste tools en genoeg 'afgeluisterd verkeer' in een relatief korte tijd te kraken is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.