Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Netwerk via stroom van devolo

Anoniem
-stof-
5 antwoorden
  • Ik heb de volgende vraag: Ik wil graag twee computers samen een printer en een internetverbinding delen via een netwerkoplossing van devolo. Heb ik daar een router voor nodig of niet?
  • Ik begrijp de zin niet geheel en 'devolo' zegt me niet iets zonder het op te zoeken via Google o.i.d., maar een router is in principe bedoeld om twee netwerken met elkaar te verbinden. Dus als dat je bedoeling is, dan is een router nodig. Wil je meer apparaten in je netwerk 'hangen' dan is een switch op z'n plaats.
  • Devolo is zoals je ook via google zult vinden een netwerk wat gebruik maakt van het interne stroomnetwerk van je huis. Ik wil op deze manier 2 computers verbinden met internet en printer. Graag wil ik weten of dan een router vereist is of niet. Op de site wordt me dat in ieder geval niet duidelijk.
  • Nee, je hebt geen router nodig. De Devolostekkers gaan direkt in je netwerkkaarten.

    Als je een printer wilt delen hangt deze dus aan 1 van de 2 computers. Wil je printen vanaf de niet-printcomputer dan dient deze printcomputer aan te staan.
  • Ja, je hebt wel een router nodig; zoals hierboven al staat is een router om 2 netwerken met elkaar te verbinden, en dat is wat jij wilt (je LAN aan het internet knopen.)

    De vraag is: kan dat devolo spul router-fuctionaliteit bieden, of moet je een aparte router erbij hebben? Dat weet ik niet, maar de manual van dat spul vast wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.