Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Eén computer, twee bedieningsplaatsen......

Anoniem
pat1976
4 antwoorden
 • Momenteel heb ik de computer in de woonkamer staan, maar wil dat om redenen van ruimte en geluid gaan veranderen.
  Mijn bedoeling is de pc naar een aparte kamer te verhuizen, twee verdiepingen hoger dan de woonkamer. Ik wil echter vanuit mijn woonkamer wél kunnen internetten en toegang hebben tot de pc, dus daar wil ik enkel en alleen een scherm en toetsenbord/muis neerzetten.

  Zijn er systemen in de handel waarmee ik eenvoudig een flinke afstand kan overbruggen voor de scherm/bord/muis functie?
  Zijn er ook mogelijkheden om vanuit de woonkamer de computer te starten/ stoppen (dus vanaf volledig uit, niet standby) dat scheelt trappen lopen.
  Het enige dat ik kan vinden gaat uit van twee pc's op één bedieningsmogelijkheid, mijn situatie is dus juist andersom…..
  Wie heeft nuttige tips hoe ik dit kan aanleggen?
 • Is wel te doen met een kvm switch en -kabel. Met grotere afstanden wordt het wel snel prijzig.

  http://tweakers.net/pricewatch/zoeken?DB=Pricewatch&keyword=kvm
 • Ik kan niet zeggen dat het me nu duidelijk wordt…… De KVM switches die te koop zijn gaan er allemaal vanuit dat men twee pc's wil aansluiten op één setje scherm/bord/muis. De andere richting uit zullen ze niet werken lijkt me…..

  Ik wil het andersom en het liefst met zo weinig mogelijk kabels, het moet immers door de pcv buizen, via de meterkast, omhoog.

  Ik roep maar wat, maar is het mogelijk om dergelijke signalen over een (ethernet)kabel te sturen? Met aan beide zijden iets van een converter? Weet niet of er zoiets bestaat, maar dat is wél iets wat een uitkomst zou zijn….
 • Je VGA signaal kan via een netwerkkabel met aan beide zijden een converter. Die kosten per setje tegen de 200 Euro. Even Googelen op 'VGA over CAT'.
  Overigens kun je -mits je je beeldschermresolutie niet te hoog hebt staan- met een goede kwaliteit VGA kabel een meter of 10 overbruggen. Ik heb het meermaals gezien. Je zit dan alleen met de stekkers die door de buis moeten.

  Uitgaande van USB aansluiting voor muis en toetsenbord: maximale lengte van de USB kabel mag 5 meter zijn. Je kunt met een USB-booster nogmaals 5 meter bijprikken. Dit kan tot maximaal 30 meter. Een USB booster komt je op 20-25 Euro.

  Net als bij je VGA signaal zijn er USB naar netwerkkabel converters. Die moeten dan ook weer aan beide kanten van de netwerkkabel. Ook niet goedkoop. Kijk hier eens: http://www.downtown.com.au/new1248.htm

  Ik heb het nu over de systeemkast boven en de randapparatuur beneden. Wil je boven ook nog toetsenbord, muis en monitor hebben, dan is er nog nodig:

  - toetsenbord en muis die exakt gelijk zijn (EN beide USB) omdat er met 2 tobo's en muizen ingeplugd van 1 en dezelfde driver gebruik moet worden gemaakt.
  - een videokaart met 2 uitgangen voor 2 monitoren.

  Conclusie: het KAN maar het is wel een heel (duur) projekt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.