Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

internet vast en draadloos tegelijk

Anoniem
Jaap H
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik zit met m'n pc(Xp) op internet via een kabelmodem.
  Er zit echter ook een draadloos netwerkkaartje in m'n pc die een netwerk ziet van m'n ouders die naast me wonen.
  Is het nu zo dat ik tegelijkertijd via m'n vaste verbinding en de draadloze verbinding kan internetten. En wordt hier m'n bandbreedte ook mee vergroot?
  Alvast bedankt!
 • volgens mij krijg je twee IP's en zijn beide verbindigen actief maar zonder aanvullende programma's gebruikt windows er 1 tegelijk en is de snelheid niet hoger.

  Ik geloof dat er net een wet is dat meeliften op het netwerk van een ander strafbaar is.
 • [quote:70261d8b4a="stee0036"]Ik geloof dat er net een wet is dat meeliften op het netwerk van een ander strafbaar is.[/quote:70261d8b4a]
  Het is offtopic, maar hier wil ik wel even op reageren…

  Ik denk dat je hier refereert aan een bericht dat van de week op tweakers.net gestaan heeft. In dit bericht gaat het over iemand die geocachen als hobby heeft en onderweg veel op Internet moet zitten voor deze hobby. Hij maakt hiervoor gebruik van onbeveiligde draadloze verbindingen. Ik ben van mening dat dit niet strafbaar is. Net zoals alles downloaden wat je op Internet tegenkomt gewoon mag, mag je ook alle signalen die in de lucht rondzweven ontvangen. Als mensen dan zo stom zijn om hun netwerken niet te beveiligen, hoef je ook nergens op in te breken om van dit netwerk gebruik te maken.

  Er is dan ook niet net een wet aangenomen die meeliften verbiedt, maar de aanklager in bewust artikel is van mening dat er wel een vorm van inbraak wordt gepleegd als iemand meelift op een onbeveiligd draadloos netwerk…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.