Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

goede draadloze router met minimaal 8 poorten?

Anoniem
Anjo
7 antwoorden
 • Hallo!

  Ik ben biologie student en woon in Leiden. Op mijn gang hebben we nu internet van Lijbrandt waar we niet zo heel blij mee zijn. We willen daar dus vanaf… Het probleem is dat Lijbrandt in elke kamer een aansluiting heeft en als we een nieuwe provider nemen, moeten we die vanaf één punt verdelen naar de verschillende kamers.

  Wij hebben dus het idee om een wireless router aan te schaffen met 8 poorten. Helaas kunnen wij wel veel wireless routers vinden met 4 poorten, maar niet met 8. Eén optie is Netgear, maar we kunnen daar geen reacties over vinden van mensen die deze router gebruiken. Wij vinden het belangrijk dat er weinig snelheid verloren gaat en dat de router betrouwbaar is.

  Weten jullie of Netgear over het algemeen goede routers aflevert? Of kunnen jullie een andere router aanraden? Of zelfs een betere oplossing, als die er is?

  Alvast hartstikke bedankt!
 • De aansluitingen die jij waarschijnlijk bedoelt zijn die met draad. De meeste draadloze routers hebben daar 4 van. Op elke draadloze router zijn 100+ draadloze computers te hangen. Willen jullie met z'n allen draadloos dan is de gemiddelde router dus meer dan voldoende.
  Belangrijker is een internetabonnement met voldoende bandbreedte zodat meerderen tegelijk een beetje vlot kunnen surfen.

  Aan te bevelen: Linksys, Sitecom, Belkin, USRobotics.
 • En wil je wel per se draadloos én bedraad, neem dan een losse router en een 8-poorts switch.
 • Hartstikke bedankt KeesA en gerben!

  Als we inderdaad allemaal wireless gaan, weten jullie dan een router die minimaal 12 meter reikt én door een betonnen muur komt? (Of kan dat laatste niet?) Blijven Linksys, Sitecom, Belkin en USRobotics dan goede merken voor routers?
 • Is en blijft een kwestie van proberen. Daar valt vooraf niet gek veel van te zeggen. Alles wat tussen de antenne van de router en de draadloze netwerkkaart in de computers zit maakt het signaal zwakker.
  De een heeft van 1 betonnen muur (isolatiemateriaal) al veel last, de ander redt het nog prima op 2 verdiepingen lager.

  Opties zijn om i.p.v. de G-routers (nu de standaard, 54mBits) de nieuwe N-router te nemen. Naast hogere snelheden (waar het niet om gaat hier) levert deze een sterker signaal. Maar dan moeten de netwerkkaarten van de mensen die ver van de router zitten ook N zijn. Dat is nog absoluut niet de standaard en duurder.
  Of je kijkt eerst hoe het signaal is en als dat te weinig blijkt kun je een versterker (signal repeater) plaatsen.
  Een beetje schuiven met de positie van de router wil ook nog wel eens wat opleveren.

  Het blijft een risico omdat de ontvangers, dus de bewoners van het huis, allemaal een andere netwerkkaart/USB stick zullen hebben of aanschaffen. Het is een beetje afwachten of er in ontvangst daarom forse verschillen zullen zijn.

  Over de sterkte van het signaal: er wordt beweerd dat USRobotics gemiddeld gesproken een sterk signaal afgeeft.
 • Ter aanvulling: een draadloze router verdeelt de 'zendtijd' over het aantal stations dat draadloos in aangesloten. Met 8 gebruikers heb je onder gelijke belasting dus maximaal 1/8ste van de max. snelheid. Daarnaast is 54Mbit de bruto snelheid van het medium, waar netto ongeveer de helft van overblijft. M.a.w. met z'n achten op een AP kàn, maar is niet bijster snel. Overigens kun je op een AP niet oneindig veel stations aansluiten; meestal is het aantal beperkt tot 64 of 128 stuks.
 • Hartstikke bedankt allemaal!

  Een boel van mijn huisgenoten durven een verandering van internet helaas toch niet aan, dus met een kleiner clubje gaan we het anders proberen aan te pakken:
  Met z'n drieën een goede, snelle en betaalbare provider vinden en dan alledrie wireless. Wij hebben er wel vertrouwen in dat het goed gaat lukken!

  8) :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.