Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Soms geen verbinding met Extern bureaublad

Anoniem
oeroe
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vreemd probleem.

  Op mijn werk wil ik vanaf thuis af en toe een verbinding maken met een Extern Bureaublad. Ik maak eerst een VPN, dat geen probleem is.

  Ik heb het met 3 pc's geprobeerd en vreemd genoeg met 3 verschillende resulten. Alle 3 zijn ingesteld dat een computer een Extern Bureaublad mag starten. Blijkbaar is er nog ergens onder de motorkap een instelling die een Extern Bureablad wel of niet toelaat, maar ik zou even niet weten welke.
  Alle 3 zitten achter dezelfde Linux firewall maar daar zal het probleem ook niet zitten, omdat de VPN wel goed opgeboed wordt. Ook is bij alle 3 de Windows Firewall uitgeschakeld.

  Bij 1 computer krijg ik gewoon verbinding en werkt alles goed, bij 1 pc duurt het verbinden lang en krijg ik de melding dat de pc misschien niet hierop is voorbereid wat natuurlijk wel zo is en dat er misschien netwerkproblemen zouden zijn …… Bij de laatste computer krijg ik al snel de melding dat de externe computer de verbindingverbroken heeft.

  Heeft iemand enig idee wat en waar en fout gaat met deze 2 computers?

  Alvast bedankt,

  Arie
 • Staat het vinkje wel aan bij het accepteren van externe verbindingen? Ga hiervoor naar het [i:af31017cd9]Configuratiescherm[/i:af31017cd9] en kies hier voor [b:af31017cd9]Systeem[/b:af31017cd9], het tabblad [b:af31017cd9]Verbindingen van buitenaf[/b:af31017cd9]. Kijk hier of er een vinkje staat dat er verbinding met de computer mag worden gemaakt met Extern Bureaublad. Kijk ook eens of de gebruiker waarmee u in wilt loggen op de server-computer ook toegang heeft voor Extern Bureaublad. Daarvoor klikt u op de knop [b:af31017cd9]Externe Gebruikers Selecteren[/b:af31017cd9]. Ook moet deze account beheerdersrechten hebben en een wachtwoord. Uw computer moet ook Windows XP Proffesional draaien, anders werkt het zowieso niet. U kunt ook gebruik maken van alternatieven zoals Tight VNC, of RealVNC. Zie ook Computer!Totaal 12, die nu in de winkel ligt.

  Veel succes,
 • Hoi Joost,

  Bedsnkt voor je reactie.
  Er staat een vinkje voor het accepteren van Verbindingen va buitenaf. Ook sta de gebruiker in de lijst van Externe Gebruikers en heeft dit account beheersrechten en een wachtwoord. Ik draai ook op Windows XP.

  Daarom vind ik het vreemd dat er weinig tot niets te vinden is op internet als men geen verbinding kan maken, want bovenstaande punten staan in elke lijst om e.e.a. werkbaar te maken maar je vind bijna geen info over wat er waar het fout zou kunnen gaan, want het wil nog niet lukken.

  Iemand nog een suggestie?

  Groeten,

  Arie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.