Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Vraag over draadloos internet

Anoniem
gerardb
3 antwoorden
 • Ik hoop dat hier mijn vraag op de juiste plaats is. Een vriend van mij vroeg mij om raad bij zijn volgende probleem. Hij heeft sinds kort een laptop met draadloos internet met Tiscali modem. Als hij op een bepaalde plek in de woonkamer zit wordt er aangegeven dat de verbinding 'zeer goed' is en is internetten geen probleem. Gaat hij echter op een iets andere plek in de zelfde woonkamer zitten dan wordt bij verbinding 'goed' aangegeven. Prima toch zou je zeggen, maar het vreemde is dat hij dan geen internet verbinding meer heeft. m.a.w. hij kan geen enkele pagina meer oproepen.
  Aangezien ik zelf een absolute leek ben op draadloos gebied hoop ik dat een mede forummer hier een oplossing voor weet. Elke suggestie is welkom waarvoor alvast mijn dank.
 • Merkwaardig probleem!

  Ik zou in ieder geval even naar die router pingen. Dat doe je door Start -> Uitvoeren -> cmd en dan intikken: ping <ip-adres van de router>

  Als je gewoon antwoord krijgt dan is de verbinding met de router nog goed. Wat voor melding krijg je in dat geval als een web-pagina niet geopend kan worden? Iets met een "dns-error" erop?

  Als je géén ping-antwoord van de router krijgt, dan is de verbinding weg. Hoewel me dat stug lijkt, in dezelfde kamer al dan niet verbinding hebben, je weet maar nooit. Probeer dan in het menu van het taakbalk-icoontje op "Herstellen" te klikken en kijk wat dat oplevert.

  Dat is wat mij zo gauw te binnen schiet. Hou ons op de hoogte!

  Groeten,
  Piet
 • Zoals reeds gezegd is het een pc van een vriend. Waarschijnlijk ga ik daar in de loop van de week naar toe. Zodra er iets te melden valt horen jullie ervan

  Gr. Gerard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.