Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

lan party

Anoniem
geldermalsen
11 antwoorden
 • Na herhadelijk een lan party georganiseerd te hebben voor vrienden (ongveer 20 man). Zijn we op het idee gekomen om het groter aan te gaan pakken ongveer voor 100 personen. Hebben jullie tips hiervoor?

  Mvg Roy Drost
 • Al een generator besteld?
 • generator ? kan het niet op het netstroom? heb namelijk al een pand! mag in he pand van me vader. MAar wat nog meer op letten en miss iemand van hier intresse als de tijd rijp is hahaha :D

  Mvg Roy Drost
 • in ieder geval goed uitzoeken dan hoeveel groepen er in die hal zijn, en zeker niet alles op maar 5 groepen aansluiten.

  wees heel veilig en doe 1 pc per groep. in zo een hal moet dat geen probleem zijn. en anders idd een generator :)
 • er zit een wezenlijk verschil tussen een lan party van 20 man een 100 man. 1 computer trekt maximaal 300 tot en met 600 watt. Doe dat keer 100 en je weet dat een gewone stroomgroep dat nooit trekt..
  Verder zijn de nodige switches en architectuur VAKWERK om in te richten. Als ik jou was zou ik een van de vele lan party organisaties inhuren voor deze lan. Of goed informeren op bijvoorbeeld gameparty.nl

  Tot slot, 100 man is ook een hoop wc bezoek en als het openbaar is moet je aan allerlei EHBO en brandweer voorschriften voldoen.
 • ik wil dat doen in mijn vaders hal genoeg stoppen. en zeer zeker genoeg wc's verder had ik in gedachten ook cathering in te huren/ zelf doen.
  switch is al geregeld. En we vinden het leuk zelf te organiseren we hebben ook genoeg verstand ervan aangezien meerdere geslaagde icters zijn.

  mvg Roy Drost
 • 100 pc's….man je weet niet waar je aan begint en dan gewoon bij je vader thuis…heeft genoeg stoppen????…ik vraag me af is dat een ziekenhuis met eigen generator?

  P.S: Kun je ons een foto sturen als het gelukt is?
 • Met dergelijke aantallen pc's is stroom altijd een probleem. Dus zeker nagaan of er genoeg stroom beschikbaar is, en anders een generator huren. Verder inderdaad voldoende voedsel, drinken, toiletten, etc. Bij bepaalde aantallen is inderdaad ook ehbo etc. verplicht. Goed nagaan wat er in jouw gemeente van toepassing is dus. Hou er rekening mee dat jij alleen met de organisatie bezig zult zijn, en niet aan spelen toe zult komen. Aangezien e.e.a. nogal wat kosten met zich mee kan brengen, zorg dat de deelnemers vooruitbetalen.
 • eh begin weeeeeeeken van tevoren. ik weet nog wel dat erlke keer als ik hier met 5 vrienden ga lannen, we ongeveer een ochtend en een middag bezig zijn voordat we alles hebben geinstalleerd, geconfigureerd, en alle spellen up to date zijn inclusief mods en updates enzo.

  zorg voor een SNELLE server, liefst met snellere schijven als 7.200 rpm. ik kwam er nl achter dat files (mods en updates) sharen met een celeron 333mhz server, 256mb niet zo snel gaat…
 • Is het dan niet slimmer vantevoren al aan te geven welke spellen in welke versie gespeeld gaan worden? Kan iedereen zich zelf wel voorbereiden.
 • dat is heel slim ja…maar ja, dan moeten ze het wel doen he :)

  bovendien had niet iedereen de beschikking over de spellen die we gingen spelen, en die stonden toevallig wel op de server :D

  maar ja, dan nog hadden ze wel ff dat ftp accountje kunnen gebruiken om te installeren ja… :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.