Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Meerdere VPN verbindingen = disconnect

Anoniem
Krekel
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met het volgende probleem, op mijn stage plek is mij gevraagd of ik dit kon oplossen; bij een klant van ons zijn er 5 medewerkers die via vpn kunnen verbinden met onze server, enige probleem dat we hebben is dat ze niet tegelijk kunnen verbinden, er kan er maar 1 tegelijk verbinden de rest wordt disconnect.

  Waar kan dit aan liggen?
 • wat wordt er disconected? De rdp sessie? krijgt de andere medewerker een melding? in wat voor situatie wordt deze vpn opgezet, hardware software?
 • Sorry voor de late reactie,

  Ik zal het wat uitgebreider proberen uit te leggen,

  Ieder werkstation verbind gewoon vanuit windows, dus niet via een vpn programma maar gewoon "nieuwe verbinding -> vpn".

  Ze zitten daar achter een router, wat dat voor iets is weet ik niet precies, tis een duits bedrijf dus ook niet echt makkelijk te achterhalen, kan er niet even snel langs wippen.

  Ze loggen hier in op de vpn client van onze cisco router, waardoor ze vervolgens met o.a. SAP kunnen werken via onze server.

  Het vreemde is dat het even om 3 pc's specifiek gaat, waarvan 1 met server 2003 erop geinstalleerd (heeft een reden maar te lang verhaal om uit te leggen) en 2 pc's met XP, de 2 PC's met XP erop kunnen niet tegelijk VPN, maar 1 van de 2 willekeurig samen met de 2003 server kan wel!

  wat gaat hier fout?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.