Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Ontvangst PCI-netwerkkaart verbeteren.

Anoniem
None
7 antwoorden
 • hallo,  ik heb een PCI WLAN kaartje (54Mbit) gekregen. De ontvangst is echter vele malen slechter dan die van bijvoorbeeld mijn ASUS laptop met ingebouwde WLAN.

  Het gaat om een kaartje van Sweex.

  Is er ook een goedkope manier om het bereik te verbeteren, of is dat geldverspilling bij dit merk?

  Er zit nu zon 10 cm lang opschroefantennetje op. De ontvangst is ´zeer goed´ volgens windows, maar hij schroeft de snelheid terug naar 11MB? Terwijl mijn laptop op nagennoeg dezelfde plek ook 'zeer goed' heeft met 54Mbps. Router= Linksys WRT54G(geen L dus). Nieuwste firmware, werkt verder probleemloos.

  Bij voorbaat dank.
 • Je zou eens een losse antenne kunnen proberen, dus zo'n spriet aan een draadje bijvoorbeeld.

  http://radiolabs.com/images/products/mobile-5-zoom.gif
  http://aka.fotovista.com/dev/9/0/04040009/l_04040009.jpg
 • hmmm, en waar zou ik die goed(lees: betaalbaar) kunnen verkrijgen? En is de aansluiting van al die dingen het zelfde? Dus bijv. die van mn router ook?
 • Ik bedoelde deze aan te sluiten op de netwerkkaart van je pc. Probeer eens bij okaphone. Kun je de kaart ook even mee naar toe nemen. Aansluiting is dacht ik wel meestal hetzelfde.
 • okaphone is me veel te duur helaas :lol:

  Ik denk dat er toch een max is van 10/12 euro. Daar boven koop ik liever een nieuw A-merk WLAN kaartje……t blijft Sweex he.

  Ik zat een beetje te fantaseren. Heb geen idee hoe zon antenne werkt, maar weet wel dat zon netwerkkaart een 2-polige antenne gebruikt. Middenader en randader(schroefdraad). Zou daar niets aan te fabriceren zijn van draad met een beetje soldeerwerk? Bijv. een draadje eraan solderen(beide polen apart draadje) en die dan om mekaar draaien(geisoleerde draad nemen) om zo zelf een langere antenne te maken?
 • Als je een beetje handig bent, is het zeker mogelijk om zelf iets te fabrieken. Het sterft op het internet van handleidingen daarvoor:

  http://www.google.nl/search?hl=en&q=diy+wifi+antenna
 • aan handigheid zal het niet ontbreken dan. We gaan het gewoon proberen!!

  Ik laat nog weten of het lukte of niet :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.