Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Laptop en draadloos internet

Anoniem
Liset
9 antwoorden
 • Ik had een paar vraagjes over Draadloos Internet op een Laptop.
  Ik wil namelijk binnenkort een laptop gaan kopen (een Packerd Bell MZ35-200) en daarop wil ik natuurlijk kunnen internetten. Ik heb nu een computer met ADSL internet met een SpeedTouch modem, maar daar heb ik denk ik niet zoveel meer aan met een laptop?
  Nu is mijn vraag: wat heb ik nodig voor een draadloze internetverbinding op deze laptop en kan ik eventueel nog wat met mijn (oude) modem?

  [u:d4848396d2]Alvast heel erg bedankt![/u:d4848396d2]
 • Ik zat een halfjaartje geleden met precies hetzelfde probleem, er staan vele handleidingen op internet, maar je hoeft eigenlijk helemaal niet zo gek veel te doen:

  1. Wireless router aansluiten op je modem (internetkabel komt binnen en gaat naar modem, kabel van modem naar router, evt. kabel van router naar een bedrade pc (kabels bijgeleverd bij router))
  2. Laptop met draadloze netwerkkaart aanschaffen (is zeer handig!)

  Ik heb zelf een draadloze met bedrade router, het is het verstandigst (en goedkoopst) om als je een vaste pc hebt, deze te bedraden. Scheelt je een netwerkkaart en een hoop frustratie als draadloos op een of andere manier niet werkt ;)
 • [quote:dad357ecda="aapjeh"].1. Wireless router aansluiten op je modem (internetkabel komt binnen en gaat naar modem, kabel van modem naar router, evt. kabel van router naar een bedrade pc (kabels bijgeleverd bij router))
  2. Laptop met draadloze netwerkkaart aanschaffen (is zeer handig!)
  [/quote:dad357ecda]Nog wel de router voor de ADSL modem configureren.
 • [quote:4897dd7e2a="Liset"]Ik heb nu een computer met ADSL internet met een SpeedTouch modem, maar daar heb ik denk ik niet zoveel meer aan met een laptop?[/quote:4897dd7e2a]Welk type betreft het? Merk Alcatel? Heeft 1 aansluiting voor computer?
 • [quote:6cae33eb3b="Hans.Vosman"][quote:6cae33eb3b="Liset"]Ik heb nu een computer met ADSL internet met een SpeedTouch modem, maar daar heb ik denk ik niet zoveel meer aan met een laptop?[/quote:6cae33eb3b]Welk type betreft het? Merk Alcatel? Heeft 1 aansluiting voor computer?[/quote:6cae33eb3b]

  Ik heb een SpeedTouch van Thomson type 546i. Ik geloof dat ik 1 aansluiting heb ja..
  [img:6cae33eb3b]http://www.adslwebwinkel.nl/images/546i.gif[/img:6cae33eb3b]

  dat is m!

  echt heel erg bedankt voor de hulp! :)
 • Die heb ik ook.

  De kabel die nu van modem naar computer gaat, moet je straks in je router steken, en dan evt. kabeltje naar je pc voor bedraad :)
 • Okeee ! Maar waar zit mijn router ongeveer zeg maar :oops: ? (Ik heb er totaaaaaal geen verstand van :wink: )
  En waar kan ik deze router kopen?
  en hoeveel kosten die ongeveer?
 • internetkabel > [b:9950004339]MODEM[/b:9950004339] > kabel > [b:9950004339]ROUTER (bedraad en draadloze router is mss slimme optie)[/b:9950004339] > kabel >[b:9950004339]PC[/b:9950004339]

  Ik hoop dat je het een beetje snapt :oops:

  Een router kost rond de 50€. Ik heb een Linksys (bedraad en draadloos in een), bevalt me zeer goed! Zeker het geld waard. In een half jaar tijd nog nooit problemen met het draadloze gedeelte gehad (overigens ook niet met het bedrade gedeelte)
 • Zover ik kan nagaan heeft de 546 vier PC aansluitingen, dus de 546 is een modem/router/switch. Op zich kan hier gewoon een draadloze router achter, alleen mogen de IP adressen niet in hetzelfde bereik liggen. Vermoedelijk heb je nu 10.0.0.15x oid. Een gewone router/switch heeft een WAN poort die als ingang gebruikt wordt. De LAN aansluitingen zijn bedoeld voor de computers. Wel kiezen voor directe verbinding voor WAN oid. Dan gaat de rest meestal vanzelf. Oh ja, de nieuwe routers zijn vaak upnp, dus kun je die gewoon via netwerklocaties benaderen. Maar wel opletten, wil zo'n router instellen, dan moet je die vaak wel eerst via de LAN benaderen. Wat voor jou het makkelijkste is, dat kan ik niet goed beoordelen. In theorie kan je ook kiezen voor een access point (vaak duurder dan een draadloze router/switch) of een peer-to-peer oplossing. Wat je ook kan doen is eerst gewoon rustig ademhalen, de laptop eerst nog via de netwerkkabel gebruiken. Nieuwe computer en dan alles ook nog opnieuw instellen, tja, dat is vaak teveel tegelijk.
  Zelf heb ik tijdens de HCC dagen een goedkope draadloze router/switch gekocht, deze werkt goed ook via een andere router.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.