Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Vraag over IP adressen ivm niet benaderen speedtouch modem

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Dit weekend heb ik mijn oude speedtouch home weer eens ingeschakeld (reden:experimentje met shieldup)
  Nu heeft de speedtouch een ip adres 10.0.0.138. Mijn draadloze linksys router een ip adres 192.168.2.1 De speedtouch is via de brwoser niet te benaderen. Wanneer ik in de setup van de linksys het internet ip adres wijzig in 10.0.0.138 en gateway 10.0.0.150 kan ik de speedtouch wel benaderen, echter kom ik dan niet meer op internet.
  Normaal staat in de linksys het internet adres van mijn provider of automatisch ip adres (werkt beide).
  Wanneer ik ipv de speedtouch mijn zyxel 660 modem gebruik , met ip adres 192.168.4.1 kan ik deze wel benaderen en kom ook gewoon op internet.

  Nu is mijn vraag wat is de reden dat de speedtouch zich zo gedraagt.
  Komt dit omdat het ip adres niet in de 192.168 range ligt. En waarom kom ik wel in de speedtouch als ik in de linksys het internet ip adres wijzig in 10.0.0.138
  Ik zou hier graag wat meer van willen weten.

  groeten,
  Frans
 • Tenzij je ooit alle instellingen van zowel router als SpeedTouch hebt veranderd is het, bij mijn weten, als volgt:

  Je SpeedTouch is benaderbaar op http://10.0.0.138/
  Je pc krijgt van de SpeedTouch IP's in de range 10.0.0.x (x = 150 of hoger)

  Je Linksys is benaderbaar op http://192.168.2.1/
  Je pc krijgt van de Linksys IP's van 192.168.2.x (x = 2 of hoger)

  Sluit een patchkabel aan op (pak 'em beet) LAN-poort 1 van de SpeedTouch, en het andere eind van het kabeltje op de WAN poort van je Linksys.

  Ga naar http://192.168.2.1/ en zoek naar 'Internet Setup'. Zet 'Internet Connection Type' op 'Automatic Configuration - DHCP'. Hoe het precies heet verschilt per merk en type, maar 'DHCP' komt er altijd in voor. Die moet je dus hebben. Klik op 'Save Settings'.

  Klik op 'Status', vervolgens op 'Release' en dan op 'Renew'. Als het goed is krijgt de Linksys nu een IP van de SpeedTouch (IP 10.0.0.150, Subnetmask 255.255.255.0, Gateway 10.0.0.138)

  Nu is je SpeedTouch ineens [i:a0a77d9848]wel [/i:a0a77d9848]benaderbaar vanaf je pc.

  De Linksys instellingen heb ik overigens uit mijn hoofd opgeschreven, het kan natuurlijk zijn dat de termen niet helemaal kloppen, of dat bepaalde onderdelen op een andere plek staan.

  Als je 'Release' en 'Renew' niet kunt vinden is het ook voldoende om de stekker van de Linksys er even uit te trekken, een paar tellen te wachten en dan de stekker weer in het stopcontact te steken.

  O ja, staan je TCP/IP instellingen in Windows wel op automatisch, of is dat handmatig ingesteld? Automatisch is namelijk wel aan te bevelen.

  Suc6!
 • Hallo,

  De speedtouch heeft slechts 1 LAN/ethernet poort, deze is normaal verbonden met de ethernet poort van de linksys.(de WAN , toch?) En vanuit de linksys naar mijn pc. Op deze wijze kom ik op het internet.
  Wanneer ik de dhcp release en renew krijg ik het ip adres van mijn provider terug. Dit is de standaard instelling. Zoals gezegd, als ik 10.0.0.138 handmatig invoer in de linksys kom ik wel op de speedtouch maar niet op internet. Wellicht begrijp ik niet geheel wat je bedoeld.
  Wanneer ik mijn zyxel eraan zet, lukt het wel.

  groetjes,
  Frans
 • [quote:eaf0d94777="f.ramaekers"]
  Wanneer ik de dhcp release en renew krijg ik het ip adres van mijn provider terug. Dit is de standaard instelling. Zoals gezegd, als ik 10.0.0.138 handmatig invoer in de linksys kom ik wel op de speedtouch maar niet op internet. Wellicht begrijp ik niet geheel wat je bedoeld.
  Wanneer ik mijn zyxel eraan zet, lukt het wel.[/quote:eaf0d94777]Met internet bedoel je dat je gewoon Internet Explorer kan gebruiken om te surfen? Het is mij onduidelijk wat je wilt met de handmatige invoer. Het is mij ook onduidelijk of de Speedtouch een modem of een modem/router is. Heb je een oud model? Kun je het exacte type geven? Helaas kan ik mijn oude Adsl modem uit 2002 niet vinden, anders kon ik je daarvan de naam als voorbeeld geven.
 • Ik ben het spoor even bijster.

  Wat wil je als setup? Wil je je SpeedTouch als modem en je Linksys als router, of wil je je Zyxel als modem en je SpeedTouch als router, of wil je ze alle drie tegelijk gebruiken?

  Als je je SpeedTouch als modem gebruikt moet je wel even de setup opnieuw draaien. Dit gaat als volgt: je sluit de SpeedTouch aan op de telefoonlijn, en vervolgens voer je deze stappen uit. De instellingen die hier gegeven worden zijn geldig voor KPN netwerken. Andere providers hebben weer andere VPI/VCI instellingen.

  @Hans.Vosman: Hoogst waarschijnlijk is het een SpeedTouch 510.
 • Hallo.

  De speedtouch, was een type speedtouch home. Een oud type.Alleen modem. De bedoeling was om de setup van deze modem te benaderen middels 10.0.0.138. Inmiddels heeft het modem de geest gegeven. De dhcp server reageert niet meer. Zelf terugzetten op de fabriekinstellingen werkt niet meer. Ik heb mijn zyxel modem/router er weer tussen gezet. De aanleiding tot het geheel was de shield up test op open poorten. Zie mijn resent item hierover op dit forum. De speedtouch gaf alles stealth en de zyxel blijft nu alleen nog poort 0 op closed staan. Dit waren er meer, maar danks zij een goede tip is er nog slecht 1 poort over.
  In iedergeval bedankt voor jullie meedenken.

  Nb. de opstelling is: zyxel als modem en linksys als draadloze router.
  Ik wilde de zyxel omwisselen voor de speedtouch home, heeft altijd gewerkt. Ik heb dus geen probleem met de verbinding tot stand brengen. Alleen de vraag waarom de speedtouch in deze opstelling niet te benaderen is via de webbrouwser. Ik hoop dat mijn verhaal nu wat duidelijker is.

  groeten,
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.