Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Buiten Router

Anoniem
Jeroen de Jager
8 antwoorden
 • Wie heeft er ervaring met routers in de buiten temp.?
  Mijn router wil ik op het balkon zetten.
  Is dit verantwoord?

  Alvast Bedankt,
 • zover ik weet is er geen router die zelfs spatwaterdicht is

  dus zal het geen goed idee wezen
 • Misschien met een antenne alleen buiten?
 • Jep, zat ik ook aan te denken. Weet niet waarom, maar ik moest meteen aan hawking denken. En kijk aan, die noemen op hun site expliciet "outdoor antennas".

  http://www.hawkingtech.com/products/index.php?CatID=32&FamID=58
 • Je hebt wel speciaale routers voor buiten alleen zijn deze vaak extreem duur.
  Deze zijn vaak ook spatwater bestendig en met grote anntennes. Het beste wat je kan doen om niet te veel geld uit te geven en toch een goeie ontvangst te hebben is je router voor het raam zetten en er dan een antenne op aansluiten. Als je toch echt een outdoor router wilt kun je kijken op http://www.nextag.com/outdoor-router-wireless/search-html veel sucses ermee !
 • Als je ervoor zorgt dat er geen vocht bij kan komen moet het geen probleem zijn. Alleen in extreme temperatuurwisselingen kun je last krijgen van condensvorming, maar die kans acht ik niet groot. Neem geen dure router, kun je hem nog eens vervangen..:-)
 • Bij elektrozaken kan je toch van die speciale dozen kopen om apparatuur waterdicht in te plaatsen? Dan lijkt het mij verder geen probleem.
 • [quote:5a173404f0="Venzent"]Bij elektrozaken kan je toch van die speciale dozen kopen om apparatuur waterdicht in te plaatsen? Dan lijkt het mij verder geen probleem.[/quote:5a173404f0]

  Dat denk jij…zoals eerder is gezegd, door temperatuurswisselingen krijg je toch onherroepelijk te maken met condensvorming buiten…ook al is zo'n doos waterdicht. In de doos zit dan die router, maar in die doos zit ook lucht en zoals je weet bestaat lucht ook uit kleine deeltjes waterdamp en die gaan toch hoe goed je het ook verpakt condenseren…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.