Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Advies energiezuinige PCMIA draadloze netwerkadapter

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Hallo,

    Wie kan me adviseren over de aanschaf van een energiezuinige draadloze (54Mbps) netwerkkaart voor mijn notebook? Momenteel heb ik een Conceptronic C54RC, maar die is er (mede-) verantwoordelijk voor dat de (pas nieuwe) accu van mijn notebook al in een uur vrijwel leeg is…Ik weet dat deze kaarten sowieso stroomvreters zijn, maar ben dus op zoek naar degene met het laagste energieverbruik…
  • Accu's waren en zijn nog altijd een hekel item voor laptops. Ze zijn niet alleen erg prijzig maar ook de levensduur valt meestal tegen. Wat vaak helpt is vooral de eerste 2 a 3 keer deze accu's volledig ontladen en weer herladen, dit scheelt aanmerkelijk in de levensduur. Wat ook aangeraden wordt is de accu te verwijderen wanneer de laptop niet wordt gebruikt. De accu altijd laten zitten terwijl er ook normaal stroom via een 12V adapter door de laptop loopt is niet verstandig daar cellen nooit meer optimaal geladen worden en op den duur zelfs defect of oververhit kunnen raken. In Jouw geval geloof ik niet dat er veel verschil zit in PCMCIA netwerk adapters qua stroomverbruik, ik denk dat het gewoon alles in z'n geheel is. Fabrikanten zeggen maar al te vaak 3 tot 3.5 uur levensduur op 1 accu/batterij maar de werkelijke levensduur is vaak vele malen korter.
  • ik zou er 1tje van proxim aanraden ik weet niet of je die makkelijk in nl kan krijgen maar die gebruikt 3.5volt met 32 bits dus dat is opzich wel netjes in vergelijking met de ouderen die 5volt gebruiken.
  • TS geeft volgens mij een 'broertje dood' om maar enigzins een reaktie te plaatsen :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.