Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Router gezocht!

Anoniem
Stoz
10 antwoorden
 • Ha,

  Ik ben op zoek naar een nieuwe wireless router. Op het moment werk ik al 4 jaar met een sitecom naar alle tevredenheid. Alleen is de snelheid van 11 mbps niet meer de snelste, en ik wil graag ivm de veiligheid over naar wpa.

  Wat ik zoek:

  Een wireless router (wireless N?) die werkt met mijn b en g kaarten. Ik wil op de router graag een printer kunnen aansluiten via parallel. Dit moet geen probleem zijn want er bestaand parallel to usb kabeltjes. Als het kan wil ik er ook mijn tv kaart op kunnen aansluiten zodat ik over in het huis door midden van wifi tv kan kijken. Nog een usb poort voor een usb hardeschijf zou geen overbodige luxe zijn. Is dit allemaal mogelijk, en welke router moet ik aanschaffen.

  Grt!

  Michiel.
 • Voorafgaand aan concrete suggesties v.w.b. merk/type: in meerdere situaties ben ik tegengekomen dat N-routers slechts 1 stap terugwaarts compatible zijn. In concreto: een N-router werkt goed samen met G-(netwerk)kaartjes maar niet meer met B-kaartjes.
  Ik zou je dus tot een G-router (54Mbit) beperken, met de aansluitingen die jij wenst.
 • Oké. En stel dat nou bij de verkoop staat dat de N compitabiel is met b en g? maargoed, in principe heb ik er niks aan omdat mijn wifi kaartjes niet sneller gaan dan 54.

  Welke router raden jullie me aan?
 • Deze? http://www.azerty.nl/producten/product_detail/167/3696/wrt54gc.html
 • Deze router doet volgens mij niet aan sharing ed. Ik had er zelf wel een gezien. De asus wl 500w. Wel N, maar dat hoeft dus niet. Er moet in ieder geval een printerserver inzitten, en een soort shared wireless usb zou ideaal zijn.
 • Hoe bedoel je, sharing? De printer? Want je kunt hiermee wel een LAN opzetten, en data sharen. Er zijn wel routers, die als printserver fungeren. Een losse wifi printserver is misschien ook een optie.
 • Sharing was niet het goede woord. Maar doelde inderdaad op een printerserver en bijvoorbeeld een fileserver. De Asys WL500W Beschikt hier onder andere over. Alleen kan nog geen 54mbit router vinden met 2 usb poorten. Ik ga ook nog even kijken naar een wifi printerserver idd.
 • Er zijn wel NAS apparaten, zonder schijf, waar je meerdere usb schijven op aan kunt sluiten. Betwijfel of die goedkoper zijn dan gewone nas schijven. Volgens mij zijn die er niet met routerfunctionaliteit. Er zijn ook wel wifi NAS schijven, maar die konden wel eens prijzig zijn. Er is meen ik ook een apparaat van freecom, wat vrij veel kan op dit gebeid, maar dat kost wel 600 euro. Zou ik er niet voor over hebben.

  Als je het apparaat wat ik al aangaf koopt, kun je daar een NAS schijf op aansluiten. Er bestaan ook wel UTP prinstervertjes, kun je ook bij de router neerzetten dus. Wil je hem elders plaatsen, dan zou ik er een losse wifi printserver bij nemen. Of een router met ingebouwde printserver, en een NAS schijf, al dan niet met wifi.

  Wees je er trouwens van bewust, dat lang niet alle printers goed draaien met een printserver, of überhuapt genetwerkt. Er zijn ook wel betaalbare netwerkprinters, en die kun je dan gewoon middels UTP op de router aansluiten.
 • Dat is inderdaad wel slim dat je het zegt, want als een printer niet werkt op de router, dan is het dus zeker zijn geld niet waard. Een aparte wifi printerserver aanschaffen is in mijn geval niet nodig.

  Ik twijfel over het volgende.

  http://www.mycom.nl/Products/View/ASUS_WLAN_router_WL500g_Premium/116388.aspx#Specs

  http://www.mycom.nl/Products/View/ASUS_WLAN_router_WL500W/133495.aspx

  Het zijn dus de asus 500w en 500g. Beide hebben 2 usb aansluitingen. Wat mij dus erg handig lijkt voor een externe hdd en een printer. Maar, is de 500W "in mijn geval" de meerprijs waard. Ik heb in huis alleen maar G en 1 B Wifi verbindingen. En dus geen N. Dus waarom eigenlijk 60 euro meer betalen voor de W versie?

  En dan deze, dit werkt wel goed? Ik heb overigen een HP Laserjet 4L staan. Een redelijk ouwe laserprinter.
  http://www.mycom.nl/Products/View/Digiconnect_USBprinterkabel/64856.aspx
 • Deze Asus Wireless Router WL 500W zou ook uitgerust zijn met stand alone bittorrent client. IS er iemand die daar al ervaring mee heeft? Is het zo dat je met deze bittorrent client alleen maar bestanden kunt bewaren op een medium dat op de USB poort van deze router zit aangesloten, of ook op bijvoorbeeld een netwerk schijf, zoals de landrive… Dat zou voor mij de reden zijn om deze router te kopen, als dat niet kan ga ik denk ik op zoek naar een NAS ding met eigen bittorrent clioent, zoals bvijvoorbeeld deze van airlive

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.