Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Watvoor modem/router moet ik nemen???

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Help, ik zie door de bomen het bos niet meer…

  Ik heb nu internet via de kabel (wanadoo cable) en wil graag draadloos internet hebben hier, voor de computer op de eerste verdieping en de (toekomstige) laptop beneden.

  Er is zo ontzettend veel, en ik weet niet waar ik naar moet kijken.
  Watvoor modem heb ik nodig? Hebben jullie tips?

  Alvast super bedankt,

  Marieke
 • Bij een modem dat via de telefoon werkt is het simpel: sluit er als extra een draadloze router op aan en klaar ben je.

  Bij modems via de kabel ligt dat vaak gecompliceerder: op het ene kabelmodem past een draadloze router, op het andere niet. In dat laatste geval ben je min of meer gedwongen van je kabelprovider een draadloze oplossing (modem/router) af te nemen.

  Kijk allereerst of je extra aansluitingen hebt in je modem om een router aan te sluiten. Pak ook de gebruiksaanwijzing erbij en/of kijk op de site van je provider. Dat zal geen Wanadoo meer zijn, maar Orange.
 • Bij Wanadoo Cable heb je waarschijnlijk een Motorola modem gekregen. Hier kun je een draadloze router op aansluiten. Als je dit doet moet je wel even je modem helemaal uitzetten (ook stekker eruit) en zodra je router aangesloten is, je modem weer aanzetten. Zorg ervoor dat de externe kant van je router automatisch een IP-adres krijgt.
 • Oké, dat is duidelijk.
  En dan… watvoor draadloze router heb ik dan nodig?

  Dankjewel vast
 • Je hebt een draadloze router nodig die je op je modem aan kan sluiten. Gelukkig kun je dat met alle routers wel. Welke jij moet kopen, kan ik niet zeggen, ik kan je alleen een router aanraden en dat zal dan de Linksys WRT54G zijn, maar iemand anders zal weer een andere router aanraden. Kortom, het is een persoonlijke keuze, waarbij je budget ook een rol speelt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.