Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Mijn Alpha V3 router

Anoniem
scorpsportal
2 antwoorden
 • Hallo allemaal! Ik heb een vraagje over mijn router, ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Ik woon sinds een tijdje in Sjanghai (in China dus) en ik heb er een router aangeschaft. Uiteraard is de handleiding en firmware compleet in het Chinees, en van beiden is er niks in het Engels te vinden. Ik ben op zoek naar -als het bestaat- Engelstalige firmware voor mijn router.

  Het is een Alpha V3 router. Wanneer ik deze router op Google opzoek, krijg ik exact één pagina met een link naar [url=http://www.readchina.org/tran/myyuDEEgtfwiB1jw4hiBhtrEy70[[~~Bmyrq]"Alpha V3 router port mapping settings". Wanneer ik echter naar de link ga, krijg ik een google error waarin staat dat mijn verzoek lijkt op dat van een virus of spyware applicatie. Verder kan ik alleen de pagina van www.alphaweb.com.cn vinden, waarop telefoonnummers staan die me brengen naar een automatisch menu, geheel in het Chinees. Mensen die me hier willen helpen weten niet zoveel over computers en komen niet eens door het menu bij een levend persoon.

  Ik stel deze vraag hier, aangezien ik in het verleden eens een vraag had over mijn modem, die ook van een 'onbekend' Chinees merk is, maar in Europa gewoon onder een ander merknaam en -type wordt verkocht. Vandaar dat ik hieronder wat links naar het model plaats, wellicht dat iemand het herkent en me kan helpen aan Engelstalige firmware.

  Mijn router
  Lijst van verschillende Alpha routers

  Screenshot met -wat ik denk- mijn huidige firmware versie en waarvandaan ik nieuwe firmware kan installeren (klik op het plaatje voor een uitvergroting):

  [img:99a10646ad]http://www.mg-planet.com/pics/routerfirmware_small.jpg[/img:99a10646ad]

  Als ik niet voldoende informatie heb opgegeven, vraag het me gerust.

  Mocht iemand me kunnen helpen, alvast hardstikke bedankt. Zoniet, dan nog steeds bedankt voor het lezen! :-P
 • Op die site van jouw merk kun je via die tekst die links onderin het scherm verschijnt er wel iéts uit wijs worden. Het is me gelukt om wel d firmware upgrades te vinden, maar deze zijn volgens mij niet in het engels… http://www.alphaweb.com.cn/www1/drive/others.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.