Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

image op externe harde schijf

Anoniem
gerben
1 antwoord
 • Dag Allemaal,

  Ik weet niet of "anders (netwerken)"de juiste plek is om dit te vragen. Zo nee, dan verwijst de moderator dit onderwerp maar naar de juiste plek.

  Ik loop nogal eens aan tegen de noodzaak van een complete herinstallatie van Windows XP bij mijn twee pc's en laptop. Dat is op zich niet zo erg want daarvoor heb je herstel cd's/dvd's. Wel vervelend is dat ik daarna al mijn eigen specifieke Windowsinstellingen opnieuw moet maken en al mijn programma's opnieuw moet installeren en dat laatste vergt nogal wat tijd. Ik weet dat er programmas zijn om een "image" van een goed werkende PC te maken.
  Is het mogelijk om een externe harde schijf met USB-aansluiting te kopen, daarop de drie images van de drie machines te zetten en bij een "crash" dan even de externe harde schijf aan de betrokken PC te hangen en via USB het juiste image over te zetten? Ik verlies dan misschien wat data en een enkel programma maar hoef niet alles weer opnieuw te installeren.
  PC's en laptop zijn van medio 2005 en later en voorzien van XP servpack 2 en alle updates. Graag een advies wat je daarvoor zou kunnen gebruiken. Ik heb wel eens wat in C!T over het onderwerp images gelezen maar een compleet verhaal mis ik. Alvast bedankt voor de moeite!

  Karel PA3AKF

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.