Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Telewerken zonder server

Anoniem
Venzent
6 antwoorden
 • Op ons bedrijf hebben we een netwerkje van XP-pro pc's.
  Nu zijn er een paar mensen die vanaf thuis willen inloggen.
  Op zich geen probleem met RealVNC of PC-Anywhere e.d. Maar: bestaat er ook software waarmee meerdere thuiswerkers tegelijkertijd op ons netwerkje inloggen? Dat lukt dus niet met RealVNC en/of PC-Anywhere.
  Een Win2003-server erbij kopen is te duur, dus daarom zoek ik naar een andere oplossing.
 • Je zou iets van een Draytek routertje kunnen kopen. Hier kun je met behulp van een standaard Windows VPN client een PPTP verbinding met je netwerk maken. Vervolgens kun je met remote desktop of iets dergelijks iedere PC in je netwerk overnemen, mits deze aan staat. Zo kan iedere medewerker tegelijkertijd "inbellen" en hun eigen PC overnemen.
 • Bedankt. :) Maar ehh, hoe gaat dat werken? Ik ken de Draytek routers niet, kunnen die iets wat bvb een standaard Speedtouch niet kan? Want anders geloof ik niet dat je oplossing gaat werken. Ik heb dit ook wel met een Speedtouch geprobeerd, inderdaad met een VPN. "Inbellen" ging prima, maar wel één voor één…
 • Een Draytek router kun je instellen als een VPN server. Dat wil zeggen dat externe gebruikers vanaf het Internet naar jouw netwerk toe kunnen "inbellen", zodat het net lijkt alsof ze op je lokale netwerk zitten. Dit kan met meerdere gebruikers tegelijk.
 • XP pro staat ook toe dat je 2 RDP sessie's opzet…Dat zou je dus naar iedere XP-machine kunnen doen…
 • Even een correctie: Er kan maar 1 RDP sessie tegelijkertijd naar een XP Pro machine gemaakt worden, je logt namelijk meteen in op het console… Verder zal er ook iets van een VPN verbinding gemaakt moeten worden, of je moet op iedere PC de TCP poort waar RDP op draait aanpassen, anders kun je maar naar 1 PC op je netwerk de RDP poort open zetten. Het is namelijk wel de bedoeling dat er meerdere gebruikers tegelijk in kunnen loggen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.