Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Faxen via electriciteits-kabel?

Anoniem
peterpiloot
3 antwoorden
 • Ik heb begrepen dat je de electra-kabel kan gebruiken om te internetten, als je de computer hebt op een plek waar geen tel-aansluiting zit.

  Zou dat ook kunnen met een fax-apparaat? En zo ja, hoe dan? wat heb je daarbij nodig?

  Hopelijk kan iemand mij hierbij helpen.
  Alvast bedankt,
  Peter
 • Het systeem (HomePlug) werkt alleen voor netwerksignalen, niet voor fax- en telefoonlijnen. Om te kunnen faxen heb je echt een telefoonlijn nodig. Of je moet het via de pc doen, die contact maakt via het netwerk (eventueel via de elektrakabel) met een pc/fax die wel aan een telefoonlijn is verbonden.
 • Het lijkt mij van niet als je het over een losstaande faxmachine hebt. Via het stroomnet kun je je netwerk opzetten. Dit als alternatief voor een draadloos netwerk. Maar als je in een kamertje achteraf wilt internetten moet de stekker die voor de verbinding zorgt (en in het stopkontakt zit) verbonden worden met de netwerkkaart van de PC/laptop. Die kun je niet in een faxapparaat stoppen.

  Staat je fax op enigerlei wijze nu verbonden met je PC, dan kan dat met een netwerk via het stroomnet waarschijnlijk ook. Maar voor de rest is het leggen van een verbinding met de fax een hele andere pot bier dan een netwerkverbinding leggen via het stroomnet in huis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.