Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Tijdelijk netwerk Windows 98SE en XP Home

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Ik heb een lang gepensioneerde beloofd om hem te helpen om bv zijn outlook express bestanden etc. van zijn W98 machine over te zetten naar een XP Home. Normaliter geen probleem ware het niet dat de W98 pc geen brander heeft en wel een diskette station maar de XP Home geen diskettestation heeft. Ik dacht het dus te gaan doen met een UTP crosscable maar vraag mij af of ik alsnog tegen problemen kan aanlopen als ik de bestanden via een tijdelijk netwerkje wil overzetten.
  Kan hier op het forum niets over vinden.
 • Nee, of je ze nou op een CD'tje brandt of ze via een (tijdelijk) netwerk kopieert, het gaat erom dat je de DBX bestanden overzet.

  Je geeft beide PC's een IP adres in dezelfde reeks en zet ze in dezelfde werkgroep. In principe moet het dan werken. Bekijk eventueel deze zoekresultaten.
 • Ach, problemen kunnen altijd optreden. Je weet zeker dat de W98 computer een netwerkkaart heeft? Eventueel zou je nog een USB geheugen stick oid kunnen overwegen, of je zou een USB-IDE adapter kunnen gebruiken voor de HD in de W98 computer. Probleem met USB geheugen stick is vaak dat Windows 98 ondersteuning lijkt te ontbreken. Vaak is er wel software te downloaden, zoals voor mijn intuix USB geheugen stick.
 • wellicht is het nog handiger de hd even uit te bouwen en in de xp-kast te hangen.
  kun je naast de mails meteen ook andere data overzetten/importeren
 • [b:6691f678df]derkdejong schreef:[/b:6691f678df]

  [quote:6691f678df]wellicht is het nog handiger de hd even uit te bouwen en in de xp-kast te hangen.
  kun je naast de mails meteen ook andere data overzetten/importeren[/quote:6691f678df]

  Een IDE hd uit een tower past niet in een laptop :D

  Maar het is vanmiddag allemaal gelukt. Gewoon de croscable gebruikt en netwerkje ingesteld en het liep als een trein. Toch allemaal dank voor de suggesties resp. links want ik kon mij in ieder geval goed voorbereiden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.