Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Access Point, snelheid internet en netwerk afhankelijk?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ok, op mijn kamer zit ik met een bedraadde internetverbinding. Deze is verschikkelijk snel, ik haal 10mb per seconde. Ik heb nog nooit eerder met deze snelheden geinternet. Nu werkt mijn kabel toch niet zo goed en valt er vrij makkelijk uit als ik een meter met de laptop loop. De verbinding is dan gelijk weg. Nu zal dit grootendeels aan de kabel liggen, maar een nieuwe kopen heb ik geen zin in. Misschien dat ik dus een AP ga kopen. Nu zie ik bij al die AP's een netwerksnelheid staan, vaak 54Mbps. Moet ik bij de aanschaf van zo'n AP rekening houden met de snelheid van mijn internetverbinding, of staan deze geheel los van elkaar in de overdracht van "snelheden"?
 • De snelheid van je Internetverbinding is lager dan die van de moderne access points. Je zal dus geen last hebben van een tragere Internetverbinding als je draadloos gaat werken. Voorwaarde is dan wel dat, zowel access point als laptop de snelheid van 54 Mb/s aan kunnen en dat de ontvangst van je draadloos netwerk signaal goed genoeg is.
 • [quote:5beca82f33="Leo S"]De snelheid van je Internetverbinding is lager dan die van de moderne access points. Je zal dus geen last hebben van een tragere Internetverbinding als je draadloos gaat werken. Voorwaarde is dan wel dat, zowel access point als laptop de snelheid van 54 Mb/s aan kunnen en dat de ontvangst van je draadloos netwerk signaal goed genoeg is.[/quote:5beca82f33]

  Ok, super! Dat moet lukken, m'n netwerkkaart is ook 54mbps. M'n kamer is 18m2, één ruimte, de ontvangst zal normaal gesproken dus gewoon goed moeten zijn.

  Ik zag op internet een D-link staan voor zo'n 20 euro, is dat wat? Of maakt het in kwaliteit eigenlijk allemaal niet zoveel uit?
 • Ik zelf heb alleen goede ervaringen met Linksys, maar dat wil niet zeggen dat de rest slecht is…
 • [quote:d3b003c4fd="Leo S"]Ik zelf heb alleen goede ervaringen met Linksys, maar dat wil niet zeggen dat de rest slecht is…[/quote:d3b003c4fd]

  Hehe nee, maar ik zal eens wat onderzoek gaan doen. Bedankt!
 • Ok, ik heb "Sitecom Wireless Network Broadband Home Station" gekregen (802.11b, 11mbps). Ik haal echter bij lange na niet mijn 10mb per seconde. Ik haal met moeite 500kb/s. Waar kan dit aanliggen? Wat mij opvalt is dat andere draadloze verbindingen hier een 802.11[b:71141ffd01]g[/b:71141ffd01] hebben en ik dus een 802.11[b:71141ffd01]b[/b:71141ffd01].
 • De uiteindelijke snelheid is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de sterkte van het signaal, de afstand en invloeden van buitenaf.

  Ik vind het niet meer dan logisch dat jij een 802.11b netwerk hebt als je ook een 802.11b access point hebt gekregen, je zal daar nooit een 802.11g netwerk mee kunnen creeren. Ik snap je probleem dus niet helemaal.
 • [quote:b8f09f914d="Leo S"]De uiteindelijke snelheid is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de sterkte van het signaal, de afstand en invloeden van buitenaf.

  Ik vind het niet meer dan logisch dat jij een 802.11b netwerk hebt als je ook een 802.11b access point hebt gekregen, je zal daar nooit een 802.11g netwerk mee kunnen creeren. Ik snap je probleem dus niet helemaal.[/quote:b8f09f914d]

  Ik suggereerde maar wat over dat 802.11b, maar dat kan het dus niet zijn. Mijn Acer-laptop heeft volgens mij een versterkte ontvangstfunctie (Acer Signal Up?). De AP staat op 3 meter van m'n laptop en is beveiligd.

  Ik ben zojuist naar huis gegaan, dus voor maandag (tenzij Ajax doorgaat ..) kan ik het niet controleren, aangezien de AP op m'n kamer staat.

  edit: Wat mijn probleem dus is: Ik kan maar een fractie van mijn snelheid gebruiken terwijl alles qua ontvangst goed is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.