Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

centraal sniffen van netwerkverkeer

Anoniem
r00n
2 antwoorden
  • Ik heb momenteel in mijn woning een Zyxel 2602 multipc modem met 4 utp poorten. De draadloze functies gebruik ik niet. 2 poorten gebruik ik voor de pc's van mijn kinderen van 8 en 9 jaar.
    Ik zou graag het internetgebruik van deze 2 pc's willen volgen. Dat kan lokaal met een sniffer. Ik zou echter liever hebben dat ik op mijn hoofdpc een applicatie heb draaien die het netwerkverkeer, opgevraagde webpages, chatverkeer en dergelijke logt en opslaat op mijn NAS of harddisk.
    Ik wil iever het netwerkverkeer niet via de hoofdpc laten lopen omdat de pc's dan afhankelijk worden van dit apparaat. Is het mogelijk om netwerkverkeer van mijn router zodanig af te tappen dat ik die info op kan slaan en later kan bekijken.

    Is zoiets mogelijk en hoe moet ik dat doen.
  • Ben er helaas niet zo in thuis, maar als je router snmp ondersteund kan je via snmp meestal dingen wel uitlezen. Verder kan je het beste de handleiding van je router of de website van de fabrikant raadplegen over wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

    Kijk eerst goed welk verkeer je wilt monitoren, netwerkverkeer is verdeeld over verschillende lagen en maakt gebruik van verschillende protocolen. Dus om echt al het netwerk verkeer te monitoren en dit goed te kunnen uitlezen verwegt wel de nodige kennis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.