Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

pc verbinden

Anoniem
peterje
6 antwoorden
 • hallo.
  ik wil mijn laptop met windows xp home via een croskabel verbinden met mijn pc ook windows xp. ik heb de kabel in de aansluitingen voor internet gedaan ,ik heb met beide internet , de wizzart nieuwe verbinding van windows helemaal geinstaleerd op beide machines ,maar het lukt niet om verbinding tussen die twee te krijgen , kan iemand mij uitleggen wat ik evt. niet goed doe .
  peterje
 • Stuur vanuit een cmd box een ping naar de andere machines(s)
  Dus eerst even lokaal ip opvragen ( ipconfig /all) dan vanaf de andere pc een ping sturen naar dat ip. Krijg je time outs, zit er een software firewall (norton?) in de weg.
 • hallo .
  allereerst bedankt voor uw uitleg , maar ik snap er niets van ,(digibeet van 67) die nog een hoop moet leren .
  wat is een cmd box ,waar vind ik die ,en hoe stuur ik een ping.hoe gebruik ik ,ipconfig\all
  en waar vind ik dat , op de pc heb ik , windows firewall ,op de laptop coomodo. het kan dus met een cross kabel neem ik aan, en dan gewoon inpluggen in de aansluiting voor internet , wat ik niet wil gebruiken als de machines zijn verbonden , het is alleen om wat bestanden over te zetten , spelletjes voor mijn vrouw enz.
  ik weet niet of dit de juiste weg is om u te andwoorden , zo niet ,mijn exuus.
  p.vd velde.
 • Klik "start" -> uitvoeren (type) cmd (klik) OK
  Nu verschijnt de cmd box (type) ipconfig /all (let op de spatie tussen g en / ) en klik "enter" nu verschijnt IP configuratie en kunnen de ip adressen uitgelezen worden.
  Comodo zal waarschijnlijk niet op lokaal zijn ingesteld. In de opties dus even neuzen waar kan worden aangegeven dat de LAN reeks van IP adressen kan worden toegevoegd.

  Maar als het om een crosslinkkabel PC -> PC verbinding betreft moeten er overigens zelf IP adressen worden ingesteld.
  Vraag eigenschappen op van de betreffende LAN adapter, dan eigenschappen van TCP/IP en voor de eerste PC vul in 192.168.0.1 subnetmask 255.255.255.0 (omdat het alleen om lokaal gaat hoeven geen DNS en Gateway adressen te worden ingevuld.

  De andere PC IP 192.168.0.2 met subnetmask 255.255.255.0 (ook geen DNS en Gateway)

  Comodo dus instellen op deze reeks. Windows firewall doet het zelf als even de netwerkwizard wordt doorlopen en dus wel de optie bestands en printerdeling inschakelen. (je hoeft GEEN diskette aan te maken, kies op het eind de onderste optie .. zelf instellen ect.. )
 • hallo.
  het heeft even geduurt maar ik heb alle dingen gedaan die u aangaf , maar ik kan nog steeds geen verbinding maken tussen de laptop en de pc . middels een crosskabel , ik heb alles wel vier keer ingesteld en gekontroleerd het lukt niet , ze zien elkaar gewoon niet .
  wat kan ik nu nog doen ??
 • Wat gebeurd er met een ping van de 1 naar de ander. Op beiden uitvoeren en even terug melden.

  start, uitvoeren (type) cmd (klik) ok
  type ping [i:72e8da2105]ipvandeanderepc[/i:72e8da2105] (klik) enter

  en vanaf de andere pc dus ook

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.