Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Broertje download veel, daardoor traag internet

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  We zitten hier thuis in een netwerk met 4 computers. Als mijn broertje download is het internet voor iedereen erg traag. We hebben al een regel ingesteld dat hij alleen 's nachts mag downloaden, maar daar houdt hij zich niet aan. Is er een programma waarmee we zijn snelheid mee zouden kunnen beperken, of misschien in het modem zijn netwerkIP te bannen? Ik heb er zelf al naar gezocht, maar zonder resultaat.

  Iemand een idee? Ik hoor het graag :)

  Informatie router:
  [b:42043c3090]Merk:[/b:42043c3090] SMC Networks
  [b:42043c3090]Type:[/b:42043c3090] SMC7804WBRB

  Misschien moet ik iets aanpassen in mijn router?
  Ik kan hier kiezen voor de volgende opties:
  [b:42043c3090]System
  WAN
  LAN
  Wireless
  NAT
  Routing
  Firewall
  SNMP
  ADSL
  DDNS
  UPnP
  Tools
  Status[/b:42043c3090]

  Ik heb van sommige dingen geen idee wat het doet en de handleiding heb ik niet meer.
 • Free Download Manager 2.5
  te downloaden op site van computer totaal.
 • [quote:7933723ab6="herko"]Free Download Manager 2.5
  te downloaden op site van computer totaal.[/quote:7933723ab6]

  Da's niet wat ik bedoel …
 • [quote:c40b0e035b="Timmy Ownage"]Is er een programma waarmee we zijn snelheid mee zouden kunnen beperken,[/quote:c40b0e035b] Als je dat via een applicatie wilt, is dat alleen te regelen als die op zijn PC geïnstalleerd is. En bovendien alleen beschikt over een account met beperkte rechten. En dan ook alleen als hij geen computer expert is.
  [quote:c40b0e035b="Timmy Ownage"] Misschien moet ik iets aanpassen in mijn router? [/quote:c40b0e035b] Als ik die opties bekijk, lijkt erop dat er niets bruikbaars bijzit. Je zou dat kunnen checken in de manual van je router. In mijn router zit daarvoor optie: Access restrictions > Internet Access. Met daarin onder andere: Internet access during selected days and hours.
 • Als je een server hebt draaien kan je kijken of je daar een traffic-shaping applicatie op kan draaien. Maar dat moet je wel allemaal goed in de vingers hebben… Zoek eens op QoS.
 • [quote:cc539538cc]We hebben al een regel ingesteld dat hij alleen 's nachts mag downloaden, maar daar houdt hij zich niet aan.[/quote:cc539538cc]
  Op het gevaar af dat ik nu heel erg ouderwets en/of politiek correct overkom, maar is het niet handiger om het gewoon opvoedkundig op te lossen. Als je onderling afspraken maakt en iemand houdt zich daar niet aan dan kun je daar consequenties aan hangen.

  Dat is volgens mij simpeler en beter dan het via elektronische weg proberen op te lossen, met het risico dat hij dat weer weet te omzeilen en dus alsnog als winnaar (slechte woordkeus, maar ik wist even niet iets beters) uit de bus komt.
 • Laat hem eerst zijn upload eens wat beperken. Het probleem is vaak, dat de upload compleet dichtgedrukt wordt, als je de software op standaardinstellingen laat staan. Hoogstens op 50% van de beschikbare uploadbandbreedte instellen. Het downloaden ondervindt er weinig hinder van, maar ik denk dat jouw verbinding wel een stuk beter wordt.
 • Het gebrek aan een handleiding is vrij simpel op te lossen. Je surft (hopelijk wanneer je broertje niet aan het downloaden is…) naar de website van de fabrikant en downloadt daar de handleiding voor jouw router. De link leidt meteen naar de pagina van jouw router.

  Het lijkt me overigens logisch, dat je voor elk IP-adres een bepaalde bandbreedte kunt reserveren voor up- en download. Maar dat zal neem ik aan in de handleiding van je router staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.