Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Advies gevraagd

Anoniem
peterkramer
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik heb momenteel een drietal XP-computers en een notebook verbonden middels een bedraad netwerk (notebook draadloos via een AP op een van de poorten). Op de "centrale" computer zijn een aantal persoonlijke shares met o.a. een eigen Outlook databestand, document en mediabestanden gemaakt, waar elke computer op aanlogt middels een login batchfile. Ook de gedeelde printer staat op deze computer aangesloten. Om iedereen altijd toegang te geven tot de eigen share staat deze computer daarom dagelijks altijd aan. Behoudens het lastige van de computer die altijd moet worden aan- en uitgezet, werkt dit in de praktijk goed.
  Ik wil de inmiddels vijf jaar oude "centrale" computer gaan vervangen en ben me aan het oriënteren hoe dit het beste kan en waarmee en in welke volgorde. Ik zoek naar een oplossing, waarbij de centrale computer niet altijd hoeft aan te staan en dacht dat ik hiervoor een externe HD met NAS kan inrichten, die wel altijd aanstaat, maar dus energiezuiniger is dan een pc. Voor wat betreft hardware zoek ik in een midden segment, goede kwaliteit en prijsverhouding en betrouwbare werking. Zo ben ik al jaren een fan van Maxtor externe hd's (heb nu een 300GB OneTouch voor backups)…
  Ik heb deze vraag voorgelegd aan verschillende computerwinkels, maar ik vraag me soms af of ze mijn situatie en wensen wel goed snappen en komen dan gelijk aan met allerlei leuke goedkope hardware van een onbekend merk..
  Kortom: wie heeft bruikbare tips en ideeën voor me?
  bvd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.