Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Switch/P2P vragen

Anoniem
human printer
5 antwoorden
 • Goeiedag,

  Ik ben zelf bezig met een Particulier Digitaal Rechercheurs-opleiding en ik heb een tweetal vragen waar ik niet uitkom. Ik hoop dat ik hier antwoord op mijn vragen kan krijgen. Het gaat namelijk om het volgende:

  1. P2P: Worden er sporen achtergelaten op computer1 als computer2, die in hetzelfde P2P netwerk zit, bijvoorbeeld bestanden uit computer1 heeft gehaald.

  Ik denk zelf dat er logs achtergelaten worden, maar dat dit ook afhankelijk is van het besturingssysteem + instellingen maar dit is maar een vermoeden. Heb meerdere zoekacties op google geprobeert maar ik kon hier niet echt wat over vinden. Het meeste wat eruit kwam was over P2P programma's en had dus niks met mijn vraag te maken.


  2. Bewaart een switch logs?

  Ik heb hier eerlijk gezegt niet al te veel over opgezocht maar ik ben nu toch al een half uur bezig en ik ben nog verder aan het zoeken maar als u mij verder kunt helpen.. Graag!!


  Dit waren zo ongeveer mijn vragen. Ik hoop dat ik hier antwoord op kan krijgen of het liefst nog een link waar ik het op kan zoeken.

  Heel erg bedankt voor jullie tijd :)
 • Een switch bewaart helemaal niets.

  Een switch deelt 1 verbinding in meerdere verbindingen en doet verder helemaal niks.
 • [quote:edbe30fdb7="Mauricio"]Een switch bewaart helemaal niets.

  Een switch deelt 1 verbinding in meerdere verbindingen en doet verder helemaal niks.[/quote:edbe30fdb7]

  Dat hangt wel van de switch af. Voor de meeste consumenten switches geldt dit inderdaad, maar de professionelere switches kunnen wel degelijk logging bij houden.
 • Heel erg bedankt voor de reacties.

  Als ik het goed heb begrepen doet een switch doet dus letterlijk 'helemaal niks' behalve het delen van een verbinding, behalve bij sommige professionele switches? Zijn dat dan wel switches of hebben deze een andere benaming? Ik bedoel als een switch niks anders doet dan een verbinding delen.. en je hebt er een die een log bewaart, is die switch dan nog wel een switch te noemen?

  Ik hoop ook nog reacties op vraag 1 te krijgen.

  Nogmaals bedankt voor de snelle antwoorden :)
 • Ik denk dat de meeste switchen die via ip manageble zijn, wel iets van logging hebben. Of dit onder de noemer "een switch bewaard logs" valt is discutabel, aangezien de logs waarschijnlijk beperkt qua duur zijn, en waarschijnlijk gecleared worden bij een reboot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.