Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

netwerk tussen pc's

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik heb 2 systemen. 1 draaid windows xp pro sp2 nederlandse versie. en 1 draaid windows xp pro sp1 engelse versie. nu heb ik in bijde pc's een schijf gedeeld. en gewoon het netwerk genaamd. de een heet werkgroep, de ander workgroup. het rare is dat ik soms wel en soms geen netwerk verbinding heb. op een of andere manier moet ik steeds opnieuw de schijven delen. terwijl deze schijven nog wel als gedeeld staan aangegeven. ik moet ze eerst weer normaal zetten. de pc's opnieuw starten, dan weer de deling aanzetten en pas dan heb ik weer netwerk. :? iemand enig idee wat dat voor vaag iets is?
 • Je moet sowieso beide pc dezelfde workgroup naam geven. Verder mogen firewalls graag in de weg zitten, dus op beide pc's de andere als trusted instellen.
 • Firewalls heb ik uit. bijde pc's dezelfde werkgroepnaam zou eigenlijk niet hoeven als ik ze onafhankelijk van elkaar configureer. Ik ga dat nu zeker wel doen. Maar 't blijft vaag dat ik zoms wel en soms niet een netwerk heb zegmaar. ik ga nu ff de werknamen veranderen, I'll be back :)

  Nou het gaat niet lukken. ik heb het volgende gedaan:

  1- via netwerk connections de netwerk wizzard uitgevoerd, ik heb de optie: [b:f1a3ba3105]other[/b:f1a3ba3105] gekozen. Dan de optie: [b:f1a3ba3105]This computer connects to the internet directly or through a network hub. other computers also conects to the internet directly through a hub. [/b:f1a3ba3105]
  dan de network kaart kiezen en de rest gaat vanzelf. Dat werkte dus niet. Toen heb ik gedaan:

  [b:f1a3ba3105]This computer conects directly to the internet I do not have a network connection yet.[/b:f1a3ba3105]
  dan kies ik een netwerkkaart, geef de pc een beschrijving, en noem het netwerk: NETWERK1. dit doe ik bijde pc's precies het zelfde. dat werkt dus ook niet. Gekke is wel dat hij zegt dat me firewall enabled is, terwijl ik zeker weet dat de firewall uit is. met msconfig in services staat hij niet aangevinkt. erg vaag dus…. probleem is dat ik dat netwerk wel hard nodig heb.
 • Nou.. Ik heb nu de optie gekozen waarbij er gezegt word: deze computer maakt deel uit van een netwerk zonder internet connetie. en whoala! :D toch vaag.. maar het werkt nu!
 • Maak je nou gebruik van ICS, of heb je een losse router?
 • Ik heb een losse router. en ik typ nu ff snel een berichtje, want ik was net mijn internet verbinding dus helemaal kwijt op bijde pc's….. snap er niets meer van :( zou toch ironisch zijn dat net mijn internet provider er ff uit lag niewaar? nu heb ik dus wel weer ff internet, maar geen netwerk meer…. wat een ellende! toch maar weer 2 gelijke systemen zetten geloof ik….

  ps: wat die firewall betreft, die stonden op mijn netwerk kaarten dus gewoon nog aan. en reeds opgelost.

  nu breekt mijn klomp hoor! nu heb ik ineens weer een netwerk… dat bedoel ik dus.. het zou mij dus ook niet verbazen dat de verbinding tussen bijde pc's morgen ineens weg is…. na dat ik weer een internet verbinding heb, heb ik dus wederom gedaan wat ik in mijn eerdere bericht hier boven beschreef. met dat verschil dat ik nu dus ineens wel een netwerk heb. wat zou nou de juiste procedure geweest zijn om een netwerk verbinding tot stand te brengen?
 • Normaliter is het simpel, zelfde werkgroep, verschillende computernaam, zelfde netwerk range, zelfde subnetmask, tenminste één directory deelbaar op beide pc's, beide rebooten, en het zou moeten werken. Voor het internet moet je dan nog je router als dns en gateway instellen. Daarna firewalls weer aan, computers onderling als trusted aangeven in de configs daarvan, rebooten, en je zou internet moeten hebben.
 • Ja precies, maar die hele procedure werkte dus niet. Na mijn boven beschreven avontuur werkt het nu dus wel :lol: (voor nu) mocht ik morgen ineens geen netwerk verbinding meer hebben, dan zal ik de hele procedure nogmaals langs lopen. werkt het dan nog niet? dan ga ik toch echt naar 2 gelijke systemen.
 • [quote:bdec303025="eduard33"]through a network hub. other computers also conects to the internet directly through a hub. [/quote:bdec303025]Uitproberen is okay alleen is het beter dat je gewoon weet wat je echt in moet stellen en wat niet. Ik heb de volgende kreet er even uitgeplukt. Iets wat hier op lijkt, is de beste keuze. Op sytemen met XP zonder SP's, heet dat vaak residential gateway oid. De optie other hoeft normaliter niet gekozen te worden.
  Een van de opties die je hebt geprobeerd, zorgde ervoor dat ICS op beide computers gaat werken. Dat betekent dan 3 bazen in je netwerk. Dat gaat gewoon niet werken. In een normale huissituatie is vrijwel altijd de router/switch de baas, en hebben de computers zelf geen eigen internet verbinding. Ik zou verwachten dat je computers dus bijna dezelfde instellingen behoren te krijgen, geef ze wel een verschillende naam. Werkgroepnaam voor een normaal thuisnetwerk, wel hetzelfde nemen. Let erop dat je kiest voor een internet verbinding via je netwerk en niet via de computer. Succes.
 • Sterker nog, Als ik een systeem heb draaien met dezelfde besturingssystemen (neem ff XP pro sp1 ENG.) dan hoef ik helemaal niets in te stellen om een netwerkverbinding te krijgen. een simpel delen van de schijven is voldoende. de netwerk groep is dan overgens wel het zelfde (workgroup) Maar nu met 1 systeem XP pro sp2 NL en 1 systeem XP pro sp1 ENG. moet ik ineens allerlij instellignen gaan doen… :? ook als de werkgroep naam het zelfde is werkt het dus niet gewoon. bijde pc's staan op een router verbonden met het internet, bijde pc's zijn dus eigenlijk master. (ik kan 4 pc's aansluiten op die router)om nu de ene pc via de andere met het internet te laten verbinden is een rare gang van zaken… ik moet en wil ze ook bijde onafhankelijk van elkaar met het internet laten verbinden. ik heb nu een internet verbinding en een netwerk op bijde pc's. maar voor hoe lang? geen idee! mijn ervaring met deze 2 systemen is dat het ineens weer weg is zonder rede. :o Ik snap dus gewoon niet dat 2 systemen met XP pro sp1 ENG. als een trein loopt met een netwerk zonder iets in te stellen, terwijl een systeem met XP pro sp2 NL en een systeem met XP pro sp1 ENG. ineens om allerlij bureaucratische regeltjes gaat vragen…. erg vaag gewoon. erg vaag dat ik geen netwerk heb door simpel de schijven te delen.
 • [quote:4c2309c088="eduard33"]bijde pc's staan op een router verbonden met het internet, bijde pc's zijn dus eigenlijk master. (ik kan 4 pc's aansluiten op die router)om nu de ene pc via de andere met het internet te laten verbinden is een rare gang van zaken… ik moet en wil ze ook bijde onafhankelijk van elkaar met het internet laten verbinden. [/quote:4c2309c088]Ik zelf heb vrij veel verschillende besturingssystemen in huis (incl Linux, windows 9x/2000, Vista en veel XP smaken). Eigenijk werkt alles wel met elkaar samen. Ik vermoed dat er uiteindelijk een aantal instellingen gewoon fout staan. Mijn advies is om in ieder geval de juiste instellingen wel te gebruiken. Enne, meerder bazen in het netwerk gaat dus echt niet goed werken en dat moet ik je dus ook heel erg afraden. Iha is het voldoende dat de router/switch de baas is en dat deze ook alle instellingen zoals IP en DNS goed zet. Vaak kan dat zelfs via de automatische instellingen. Evenzo voor de computer. Nu is het ook van belang te weten hoe de Windows versies worden gebruikt. Mijn ervaringen is dat Windows voor thuisgebruik iha makkelijk is in te stellen. Windows vind de router/switch bv zelf en dan werkt dat ook gelijk. Sommige WIndows configuraties vereisen dat alles gewoon expliciet wordt ingesteld, dat zijn dan ook iha bedrijfs configuraties. Daarvoor gelden gewoon andere regels. Voor wat betreft internet, moet ook dat geen al te grote problemen opleveren. Maar hou je dus wel aan de basis regels, binnen een subnetwerk 1 baas, wil je meer bazen dan moet je je netwerk opdelen.
 • Ok, dus wat is nu mijn volgende stap dan? ik heb nu bijde pc's op de router staan. ik heb op bijde pc's internet en het netwerk schijnt goed te werken. kortom waar ik bang voor was dat ik na herstart vandaag geen netwerk meer zou hebben is dus uitgebleven. alles lijkt nu naar behoren te werken.
 • Dan lijkt me dat je op dit moment niks hoeft te doen. Misschien dat de instellingen ook in orde zijn. Pas bij nieuwe problemen zou ik het netwerk opnieuw instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.