Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wireless router

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik wil binnenkort een wireless router voor mijn laptop aanschaffen die met 802.11n overweg kan. Echter heeft mijn laptop alleen beschikking tot 802.11g en lager wireless ontvanger :( . Ik wil deze graag updaten naar 802.11n.
  Tegenwoordig heb je van die wireless adapters die via cardbus of usb ingang aan je laptop gekoppeld kunnen worden. Ik vraag me of deze dingen alleen een updatende functie hebben of dat ze de oude ontvanger compleet vervangen (en dus ook uit je laptop mag verwijderd worden)?

  Zijn er mensen die hierover meer weten en mij kan helpen?

  Groeten
 • Ze vervangen. In apparaatbeheer schakel je simpelweg de ingebouwde draadloze netwerkkaart uit en installeert je nieuwe in de vorm van USB dongle of insteekkaart. Klaar.

  Bedenk wel dat een N-variant alleen zinvol is als je met regelmaat BINNEN je eigen netwerk grote bestanden heen en weer schuift of als je situatie zo is dat je regelmatig een zwak draadloos signaal hebt (N geeft wat sterker signaal op grotere afstanden). Voor internet etc. is N weggegooid geld: zelfs G is nog veel sneller dan de snelste (niet-glasvezel) breedbandverbinding.

  Er is geen NOODZAAK een N-oplossing voor op een N-router aangesloten systemen te kopen: ook G-kaartjes werken samen met een N-router, zij het natuurlijk op G-snelheid.
 • Zeer bedankt voor je reactie!!!! :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.