Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Hyper WRT

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik zit met het volgende geval.
  Een kennis heeft beneden in de kamer een Linksys WRT54G router staan en op de 1e verdieping, aan de andere zijde van de woning, een PC met een wireless Linksys PCI-kaart.

  Zoals ik al verwachtte valt de verbinding regelmatig weg. Op advies van de wifi-shop is vervolgens aan de PC een andere antenne gehangen met een betere ontvangst.
  Op zich leverde dit wel een verbetering op, maar nog steeds valt de verbinding soms weg.

  Nu zat ik te peinzen om HyperWRT te gebruiken om de firmware van de router te vervangen, zodat ik ook het zendvermogen daarvan kan omhoog zetten.

  Wat ik me nu afvraag: Ik verhoog wel het zendvermogen van de router, maar de ontvangstgevoeligheid verbeter ik niet (dacht ik). Het resultaat zou dus kunnen zijn dat de PC wel beter ontvangt, maar de terug gezonden data nog steeds slecht bij de router komt.

  Kan iemand daar een gebruikservaring over geven.
 • {quote}Wat ik me nu afvraag: Ik verhoog wel het zendvermogen van de router, maar de ontvangstgevoeligheid verbeter ik niet (dacht ik). Het resultaat zou dus kunnen zijn dat de PC wel beter ontvangt, maar de terug gezonden data nog steeds slecht bij de router komt. {unquote}

  Zowel router als het pci kaartje zijn zender en ontvanger. Om contact met elkaar te kunnen maken moet er een zekere mate van overlapping van beiden apparaten zijn. Stel beiden (kaartje en router) als een cirkel voor. stel nu dat beiden een 10 mtr cirkel uitzenden, maar ze staan 30 meter van elkaar af. Geen overlapping dus en geen verbinding. Nu veranderen we 1 apparaat zodat die een 25 mtr cirkel er uit gooit. De overlapping is dan 5 mtr en matig bereik. Als we zender 2 ook op 25 mtr kunnen krijgen, is dat natuurlijk een uitstekende overlapping en vet signaal :-)
 • Ja, helemaal duidelijk.
  Dat betekent dus dat je eigenlijk ook het vermogen van de PCI-kaart zou moeten kunnen opvoeren, maar daar ken ik geen oplossing voor, behalve dan wat er nu gedaan is, een verbeterde antenne.
 • Met een betere antenne vergroot je "de cirkel" ook natuurlijk. Maar ook die komen in verschillende "smaken" 5dBi, 8dBi, 12dBi met daarbij gemeld dat die sprietjes Omni's zijn (dus cirkelvormig uitzenden) Er zijn trouwens ook wifi boosters voor pci kaartjes te krijgen. Die schroef je dus aan de antenne uitgang en je antenne weer aan de booster. De booster versterkt het signaal dan tot 100 miliwatt (max in nederland toegestaan).

  Goedkoopste oplossing is trouwens om de zenders dichter bij elkaar te brengen :-)
 • Ja, en een nog betere oplossing vond ik een kabel, maar dat vond hij niet mooi door zijn kamer,= :wink:

  Aangezien de ontvangst antenne bij de PC is verbeterd (ik weet niet meer precies met hoeveel dBi), zal ik de nieuwe firmware toch maar eens proberen.
 • Dan wel even opletten dat je wel een linux versie van de wrt hebt draaien… anders gaat dat mislukken. WRT54G t/m versie 4 linux daarna staat er een ander platform op. Vanaf versie 7 is linux weer terug met de toevoeging L, dus wrt54GL
 • Dat laatste begrijp ik even niet.
  Is die firmware alleen geschikt voor Linux ?
 • Bij mijn weten ja. Je zult zowieso eerst het versie nummer van de wrt even moeten achterhalen (stickertje onderop de wrt) en dan kijken of voor dat type een hyperwrt firmware beschikbaar is !
 • Ok, dat moet ik dan idd eerst even doen.
  Bedankt voor de tip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.