Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Router met XP en Vista

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een desktop met Xp en een laptop met Vista. Om internet op beide te kunnen hebben, heb ik een router (niet draadloos) ertussen gezet. Maar op de desktop werkt het internet niet als de laptop ook aanstaat. Wanneer de desktop alleen draait op internet en de laptop ontkoppelt is van internet gaat het goed. Mijn vraag is nu op het wel kan met 2 verschillende besturingssystemen? En als beide aanstaan is Vista dan in de lead?

  Bij voorbaat dank.

  Groet,

  Snijders1825
 • [quote:91edb77e99="Snijders1825"]heb ik een router (niet draadloos) ertussen gezet. (..) Mijn vraag is nu op het wel kan met 2 verschillende besturingssystemen? [/quote:91edb77e99] Ja, dat zou gewoon behoren te werken. Om welk merk/type router gaat het? Maak je op je Desktop PC en je laptop gebruik van statische- of dynamische IP adressen?
 • Dank voor je reactie.

  Het is een sitecom cable router.

  Hoe kan ik zien of er dynamische of statische ip-adressen gebruikt worden? En wat zou ik moeten doen om dit geregeld te krijgen?

  Alvast bedankt?
 • [quote:7d1b01a186="Snijders1825"]Het is een sitecom cable router. [/quote:7d1b01a186] Welk type sitecom router?
  [quote:7d1b01a186="Snijders1825"]Hoe kan ik zien of er dynamische of statische ip-adressen gebruikt worden? [/quote:7d1b01a186] Die zou je kunnen tonen in Windows Opdrachtprompt via commando ipconfig /all Post daarvan de output als alleen je Desktop PC aanstaat? En als je Desktop Pc en je laptop aanstaan, de outputs van beide.
  [quote:7d1b01a186="Snijders1825"] En wat zou ik moeten doen om dit geregeld te krijgen? [/quote:7d1b01a186] Voor de router configuratie check je handleiding van je router. En onder Windows XP/Vista zou je dat kunnen configureren via het Configuratiescherm.
 • Het is een sitecom dsl/cable router. Model DC-202

  Bij uitvoeren van config sluit de output direct weer, zodat ik het niet kan posten. Dit gebeurt zowel op de desktop als op de laptop. Gaarne je advies.
 • [quote:50d3a52125="Snijders1825"] Het is een sitecom dsl/cable router. Model DC-202 [/quote:50d3a52125] Deze dus http://www.sitecom.com/product.php?productname=Broadband+xDSL%2Fcable+router+w%2F4p+Switch&productcode=DC-202&productid=152 waar staat dat die Windows 2000/XP Vista Capable is. Dat is dus in orde. Alleen zie dat je bij Vaak gestelde vragen, Drivers/Firmware enzovoorts, toch nog de juiste versie moet selecteren.

  [quote:50d3a52125="Snijders1825"] Bij uitvoeren van config sluit de output direct weer, zodat ik het niet kan posten. [/quote:50d3a52125] Dan heb je deze zeker onder XP getypt in Uitvoeren/Run. En onder Vista in het zoekveld. Dan kun je daar beter typen [code:1:50d3a52125] cmd [/code:1:50d3a52125][Enter] om de Opdrachtprompt te openen. Daar kun je dat commando typen. Dan start je bijvoorbeeld Windows Kladblok, en ga je met de muis in dat Opdrachtprompt venster. Rechter muisknop > Alles selecteren. In Windows Kladblok klik je op Bewerken > Plakken.
 • Voordat de router er was werd toen de kabel gewisseld tussen beiden computers om te kunnen internetten via het kabelmodem ? Ik vermoed dat het MAC adres van de een is/wordt gebruikt ook door de ander en je kunt maar 1 keer IP krijgen per MAC adrees van de router.
  Controleer met ipconfig /all op beide machines, het MAC/hardware adres en pas aan waar nodig.
 • [quote:b4a4941ed3="peterkramer"]Voordat de router er was werd toen de kabel gewisseld tussen beiden computers om te kunnen internetten via het kabelmodem ? Ik vermoed dat het MAC adres van de een is/wordt gebruikt ook door de ander en je kunt maar 1 keer IP krijgen per MAC adrees van de router.
  Controleer met ipconfig /all op beide machines, het MAC/hardware adres en pas aan waar nodig.[/quote:b4a4941ed3]

  Ik denk aan iets heel anders

  ik denk dat die router niet zo veel connecties tegelijk op kan bouwen heel eerlijk gezegt.

  meestal zit er maar een CPU van 33 mhz in die dingen die al het TCP IP / UDP verkeer moet routen.
  dat is een hele klus als 1 van de beide pc's / laptops constant verkeer gebruiken. probeer eens een andere router. misschien werkt dat beter.

  voorbeeld: 1 pc kan wel meer dan 16 onderliggende / gelijktijdige connecties hebben lopen!
 • Hmm, een router/switch is er juist voor bedoeld om meerdere connecties tegelijk te kunnen hebben. BIj een correct ingestelde router, zou het niet uitmaken of een PC, Linux, VIsta, XP of iets heel anders draait. De PC moet zich vervolgens aanpassen aan de router instellingen. ZOver ik weet hebben de WIndows smaken daar sowieso geen problemen mee, mits goed ingesteld. Via de netwerk wizard of instelhulp moet dat goed komen. Alleen oudere WIndows versies, leveren mogelijk wat meer problemen op, maar de principes blijven hetzelfde. Kies voor de PC bij voorkeur voor automatische IP en DNS adressen. Indien je dat niet doet, moet je gewoon zelf alles instellen.
  Zonder IP informatie en zonder informatie over hoe de modem/router en PC's zijn aangesloten, durf ik geen verdere conclusies te trekken dan wel adviezen te geven.
 • [quote:2a8a987000="peterkramer"]Voordat de router er was werd toen de kabel gewisseld tussen beiden computers om te kunnen internetten via het kabelmodem ? Ik vermoed dat het MAC adres van de een is/wordt gebruikt ook door de ander en je kunt maar 1 keer IP krijgen per MAC adrees van de router.
  Controleer met ipconfig /all op beide machines, het MAC/hardware adres en pas aan waar nodig.[/quote:2a8a987000]dat is alleen het geval als de routerr in bridge mode staat, wat zou kunnen…. dan kun je er maar 1 pc op aansluiten ook al heb je vier aansluitingen. als er dan MAC registratie geweest is zou het kunnen.

  TS: zet dus je ipconfig /all uitkomst hier neer dan weten we al meer….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.