Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wireless Netwerk Adapter bereik vergroten

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo allemaal

  Ik heb een laptop (de Acer Aspire 5720ZG) met een interne wireless netwerk adapter (atheros AR5007EG wireless network adapter).
  Nu zit ik voor een half jaar in Nieuw Zeeland (Dunedin om precies te zijn) en daar heb ik mijzelf aangemeld bij een internet provider van de universiteit die draadloos te ontvangen is. Nu heb ik alleen net niet helemaal lekker bereik. Alleen als ik mijn laptop op 1 plek zet dan heb ik best aardig bereik. Maar als ik door m'n huis wil lopen dan valt het weg.
  Nu heb ik ergens gelezen dat je het bereik kan vergroten door een externe antenne te gebruiken. Is dit waar?
  En hebben jullie misschien nog tips waardoor ik mijn bereik kan vergroten zodat ik op meer plaatsen bereik heb?

  Groeten Wouter
 • Misschien heb je hier of hier wel iets aan.

  Zelf denk ik meer aan de eerste. Maar mocht je de accesspoint bij je thuis hebben staan, dan is de tweede zeker een grappige en goedkope oplossing voor je probleem.

  Mvg,
 • [quote:ff64a9dc7f="Joost de Bruijn"]Misschien heb je hier of hier wel iets aan.

  Zelf denk ik meer aan de eerste. Maar mocht je de accesspoint bij je thuis hebben staan, dan is de tweede zeker een grappige en goedkope oplossing voor je probleem.

  Mvg,[/quote:ff64a9dc7f]

  Dit zijn mogelijkheden om het verzonden (door het modem/router) signaal te versterken. Hij wil het ontvangst signaal van zijn draadloze netwerkkaart verbeteren.
 • [quote:71bdba9af5="tomvdlee"]Dit zijn mogelijkheden om het verzonden (door het modem/router) signaal te versterken. Hij wil het ontvangst signaal van zijn draadloze netwerkkaart verbeteren.[/quote:71bdba9af5]
  Dat klopt. Toch is dat ook een passende oplossing. Zoiets als dit is een mogenlijkheid. Wat het doet, is het versterkt elk netwerksignaal dat hij binnen krijgt. Dus als je deze op de plek neer zet waar je met je laptop enigzinds ontvangst heb, zal het apparaat het signaal versterken en doorsturen. Zo kun je dus (hopelijk) in en rond het hele huis bereik hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.