Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Verbinding valt uit, keuze netwerken verschijnt steeds weer.

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb een 3e computer via draadloos netwerk aangesloten.
  Heb een Accton WN4201/b netwerkkaart. Wanneer ik verbinding maak met het netwerk heb ik goed ontvangst, maar na ca. 3-4 minuten wordt de verbinding verbroken en krijg ik onder in de taakbalk de netwerkkeuze te zien om weer mee te verbinden. Door het netwerkverbindings icoontje in de taakbalk komt ook een kruisje, dus echt verbroken.
  Mijn andere 2 computers hebben dat niet, hebben een sweex kaart met sweex wifi utility software, hierbij is een signaalbalkje te zien. Deze verbindingen vallen nooit uit ook al is het ontvangst niet al te goed.
  Weet iemand hoe ik de verbinding stabiel kan krijgen en is er wellicht ook utility software standaard verkrijgbaar voor die andere kaart?
  Ik werk met xp pro.
 • heb er niet direct een verklaring voor maar vermoed een kanaalprobleem.
  dat betekent enig experimenteren door in de router een ander kanaal instellen. is wel zo handig om dat even bedraad te doen.
 • Heb met Network Stumbler gekeken en zie dat ik op kanaal 1 zit en 4 andere op 6, 11 en 12.
  Signaal sterkte van mij is -59. Is dat wel in orde over een afstand van 8 meter?
  Pc beneden zo'n 6 meter vanaf het accespoint is het signaal -63.
  Ik zag dat er net zo'n 12 aps actief waren, met de kanalen 1,2,4,6,7,10,11,12.
  Ik werk op kanaal 1 en dat wordt ook door een ander in de buurt gebruikt, is het dan beter om een ander kanaal te kiezen? Zijn er kanalen boven de 12?
 • ik dacht dat er 13 kanalen zijn.
  wat je aantreft aan kanaalgebruik in je omgeving is goed te weten, maar ook niet meer dan dat. je zult nu moeten experimenteren om het in jouw situatie ideale kanaal te vinden. dat hangt niet alleen af van wat anderen in de buurt gebruiken (al begin je natuurlijk met die te vermijden) maar ook van ongrijpbare zaken zoals afstand, bewapening in je muren, draadloze telefoons, en noem maar op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.