Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draad(loos) netwerk en de draad kwijt:-)

Anoniem
Hans.Vosman
3 antwoorden
 • Hallo allen,

  Ik ben geheel nieuw hier en heb wel behoorlijk rondgezocht maar kom er toch nog niet uit. Dus mijn excuses alvast als ik een post plaats die reeds beantwoord is in het verleden.

  Ik ben momenteel een nieuwe pc aan het samenstellen maar wil eigenlijk ook nog gebruik blijven maken van mij oude computer. Het leek mij op zich wel handig om deze twee pc's aan elkaar te koppelen.

  Ik ben echter behoorlijk de draad kwijt en heb dit netwerk gebeuren ook nog nooit eerder bij de hand gehad. Het leek me wel handig om, nu ik toch nieuwe onderdelen aan het kopen ben voor mijn nieuwe pc deze koe gelijk maar bij de horens te pakken.

  Wat heb ik nu nodig?

  Ik heb even rond gekeken en tot zover ik kan beoordelen is de enige optie het aanleggen van een draadloos netwerk. Ik zie nergens waarom dat draadloos 'moet' zijn.

  Misschien weet iemand hier een antwoord op.

  Ik wil bestanden kunnen schrijven naar en van mijn oude pc (dat mag wel op een beetje tempo gebeuren niet van dat trage zeg maar :D), mijn webservertje op de oude pc zetten/laten staan en beheren vanaf de nieuwe pc en wanneer nodig op het internet surfen. Voor veel meer zal ik het netwerk en de oude pc vermoedelijk niet gebruiken.

  Als het wel draadloos moet zijn heb ik begrepen dat ik voor iedere pc een pci netwerkadaptor nodig heb en tevens 1 router nodig heb. Bij de routers zie ik staan Annex A en Annex B.
  Annex A is analoog en Annex B is ISDN.
  Tenminste dat is tot zover ik het heb begrepen.

  Dus ik heb een Annex a nodig? (ik heb maar 1 telefoonnummer en dat is meer dan zat :D )?

  Hebben alle nieuwe routers tegenwoordig standaard ondersteuning voor WPA2?

  Want zoals ik nu snap is die beveiliging van het netwerk van belang.

  Als router wordt bijna overal die van het merk Linksys aangeraden maar welk pci netwerkadaptor merk is een beetje goed?

  Laatste 2 vragen :D .

  Ik heb nu al jaren internet van Tiscali (tegenwoordig is dat Telfort) met een usb modem van Zyxel (de prestige 2602h-61c) en draai op Windows XP Professional met service pack 3.
  Kan er met deze materialen uberhaupt een fatsoenlijk netwerk gemaakt worden tussen mijn beide pc's?
  Zijn er verder nog zaken waar ik rekening mee moet houden?

  Nou het is een heel verhaal geworden en ik hoop dat ik niet te lastig ben.

  Groeten van,

  Martin
 • Draadloos zou makkelijker zijn. Dat is soms ook wel waar. Wanneer de computers en de modem niet al te ver uit elkaar staan, tja, dan kan bedraad ook. Is vaak ook veiliger in het gebruik. Wil je beide computers gebruiken voor internet? Staan beide computers altijd tegelijk aan? Staat de oude computer soms aan? Je kan in principe ook de USB modem gebruiken op 1 vd computers die het meeste aanstaat en gebruikt wordt voor internet. Dan kan je een directe verbinding maken tussen 2 computers (daarvoor is dan wel een crosskabel nodig). Instellen gaat niet super lastig. Het annex A/B verhaal geldt voor de modem, vaak ingebouwd in de hedendaagse modem/router/switches. Meest flexibel is een modem in combinatie met een router/switch. Wanneer je twijfelt wat de verstandigste keuze is, elke provider verkoopt de apparatuur die je echt nodig hebt.
 • Hallo!

  Sorry voor de late reactie maar ik was out of town zoals dat heet:-). In de eerste plaats bedankt voor je reactie Hans.

  Ik ben nu wat verder maar toch nog niet helemaal daar waar ik wezen wil:-).

  Even in antwoord op je vragen.
  Beide computers worden inderdaad gebruikt voor het internet omdat op de 'oude' pc ook de webserver staat en er van tijd tot tijd op het internet mee gesurfd wordt. Dus die moet wel verbinding kunnen maken met het internet.

  Beide pc's staan meestal tegelijk aan (de nieuwe pc staat altijd aan en de oude heeeeeel soms uit).

  Ik heb nu gekeken naar het princiepe van een router en switch en ben niet geheel zeker wat van deze twee dan de beste keuze is. Tot zover ik kan beoordelen zijn er (bijna) uitsluitend draadloze routers te krijgen. Dat helpt mij niet verder aangezien de beide pc's niet draadloos aan elkaar moeten worden gekoppeld.

  Dus dan kom je op een switch uit? Klopt dit allemaal wat ik hier zeg:-)?
  Indien ik een switch moet kiezen wat voor advies kan je me daarin dan geven. Ik heb namelijk even hier gekeken:

  http://www.norrod.nl/ws_a_index.asp?hoofdgroep_id=8&add=253&sel=253

  maar er is zoveel keuze en voor iemand die van dit onderwerp geen kaas gegeten heeft is het wat complex om een goede keuze te maken.
  Ik zag bijvoorbeeld deze:
  http://www.norrod.nl/ws_a_index.asp?A_id=17507
  maar of het goed is? Geen idee:-).

  Groeten van,

  Martin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.