Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draadloos Internet niet meer bereikbaar.

Anoniem
Berntet
2 antwoorden
 • Hallo Allemaal.
  Op een laptop hebben we draadloos netwerk geïnstalleerd via een pcmcia kaartje (E-Tech, type PQP-WP288P). Tot ca een half jaar geleden werkte het zo dat direct bij het opstarten van de laptop het zendertje inkwam en draadloos netwerk/internet beschikbaar was. Sinds die tijd is het vrij plotseling veranderd: tegenwoordig is het netwerk niet meer direct na het opstarten in bedrijf en dus ook Internet niet meer. Wat ik tijdens het opstarten zie, is dat het icoontje van het radiosignaal zendt, vervolgens wordt het uitgeschakeld en daarna verschijnt het icoontje van de internetverbinding (één computerschermpje) met een rood kruis erdoor. Als we dan vervolgens via services de 'wireless zero configuration' opstarten werkt alles weer gewoon. De ene keer is die service helemaal niet gestart en moeten we gewoon de knop ‘starten’ aanklikken, de andere keer is de service wel gestart en moeten we die ‘stoppen’ en vervolgens weer ‘starten’ om de zaak aan de praat te krijgen.

  Voor zover wij kunnen nagaan hebben we destijds geen nieuw programma geïnstalleerd, maar is het spontaan ontstaan. Dat wil zeggen dat de grootste kans is dat het óf na een update van Windows XP Pro óf na een update van McAfee security center is ontstaan, tenminste dat denk ik. Dat zijn namelijk de enige 2 programma's die zichzelf steeds weer bijwerken. Ik ben al jarenlang geabonneerd op McAfee Security Center en tot nu toe tot volle tevredenheid.

  Vorige week hebben we een Trojaans paard opgelopen en direct verwijderd; dat verwijderen ging echter moeizaam en daarom heb ik toen besloten om de C-schijf helemaal opnieuw te formatteren, juist ook met de gedachte dat we dan ook meteen van dat steeds weer disfunctioneren van de wireless zero configuration af zouden zijn. Ik heb de laptopschijf eruit gehaald in een andere pc gehangen, het paard verwijderd en vervolgens de schijf geformatteerd. Na die dubbele formattering zou het schijfje weer ‘maagdelijk’ moeten zijn, volgens mij. Daarna heb ik het schijfje teruggezet en bij het installeren van Windows XP Pro weer laten formatteren (gewoon en niet op de snelle methode) en alle noodzakelijke updates van windows (sp2 en sp3 plus de rest) weer opgehaald. Volgens de microsoftsite ‘windows update’ is onze laptop weer helemaal bij de tijd. Ik heb ook geen enkele aanwijzing gevonden voor een slecht functioneren van het schijfje. Ik heb het pas ca 9 maanden geleden in de laptop gezet omdat het vorige schijfje de geest had gegeven. Na het vervangen van die laptopschijf heeft het maandenlang op de normale wijze gefunctioneerd en plotseling was het afgelopen zonder dat wij een reden kunnen vinden.

  [list:6e66ab78bb]* Heeft iemand enig idee waar ik het zoeken moet?
  * Kan ik de betreffende service via het register afdwingen en hoe moet ik dat dan doen? Volgens het dialoogscherm van die service zou het systeemcommando luiden: [b:6e66ab78bb]C:\Windows\system32\svhost.exe –k netsvcs[/b:6e66ab78bb]. Kan ik een dergelijk commando als een sleutel of sleutelwaarde ergens in het register invoeren?
  * Kan het iets te maken hebben met .NET Framework? Dit onderdeel van Windows vertrouw ik niet echt, op meerdere pc’s heb ik daar al gedonder mee gehad in die zin dat het andere programma’s (ver)stoort of tenminste beïnvloedt. Zou het zin hebben om de varianten van .NET Framework te verwijderen of kan ik dan weer andere ellende verwachten?
  * Is een vergelijkbaar probleem al eens aan de orde geweest en weet iemand dan de link?[/list:u:6e66ab78bb]
  Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie aandacht.
 • bij een laptop moet vaak een apart programma worden geinstalleerd , die vind je op de support cd van je laptop, een naam kan zijn "launch manager".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.